Me-Time: Alleen thuis, wat een feest!

Afgelopen weekend was er me-time! Een logeerpartij van de kinderen en een man die een druk voetbalweekend gepland had….. Ik was home alone van zaterdagmiddag half 1 tot zondag half 1! Wat zal ik toch eens allemaal gaan doen?  Ik loop er altijd een beetje tegenaan dat ik van alles in mijn hoofd haal te gaan doen wat ik niet kan doen als de kinderen thuis zijn. Helaas is dat dan zoveel dat ik niet kan kiezen en dan eindig in ‘niks doen’….. Ach, stiekem kan dat ook wel eens heel lekker zijn.

Nadat ik de kinderen had weggebracht naar hun nichtjes heb ik mijn schoonmoeder opgehaald voor haar verlate verjaardagslunch bij ‘De Houtloods’. We hebben heerlijk geluncht en daarna nog even een shoprondje door Tilburg gedaan. Toch weer voor de kindjes iets gekocht, maar ook voor mezelf! In de nieuwe ‘home’ afdeling van de H&M vond ik eindelijk een fatsoenlijke badjas. Een mooi wafelstofje in mijn favoriete kleur….. pastel groen :). Rond half 6 waren we uitgeshopt en heb ik mijn  schoonmoeder weer thuis afgezet. En toen was het tijd voor mijn Home Alone avondje, heerlijk!

Wat had ik me voorgenomen?

 • Een uur lang douchen, maskertje, scrubben, crempjes 
 • Een lekkere maaltijdsalade eten met een wijntje on the side
 • Mijn kleding uitzoeken en kast ordenen
 • Eindeloos bezig zijn met bloggen
 • 4 uur lang Pretty Little Liars kijken
 • Sporten

Wat is er van gekomen?

Ik reed naar huis en had ontzettende zin in een milkshake van de Mac! Oeps, stond ik ineens in de Mac-Drive, dan ook maar een hamburgertje erbij. Thuis gekomen trof ik 1 grote chaos aan…. De nieuwe wasmachine was zaterdagochtend geleverd (Met dank aan BCC, die wél hun belofte nakomen van ‘de volgende dag geleverd’ t.o.v. een van hun concurrenten) en een eerste was moet gedraaid worden.  

Eerst dan maar even 4 dagen vuile was uit sorteren. Pffff, 4 dagen niet wassen is echt geen aanrader…  Goed, wasmachine draait, tijd voor mijn hamburger.  Ik plof op de bank en heb eigenlijk geen puf om mijn laptop te openen. Hij blijft maar eens een avondje dicht! TV aan en zappen maar, ondertussen via Instagram Live even gekletst met een paar volgers van Coffee and Kids. Heel leuk. Ik ben denk ik 1 keer op gestaan voor een glaasje Hugo en wat chipjes en that’s it…….. so far mijn plannen om van alles te gaan doen, maar vervolgens op helemaal niks uit te komen.

Kevin was zaterdagavond pas thuis toen ik al sliep en moest zondag al weer ‘vroeg’ weg voor de voetbal. Ik draaide me nog eens lekker om. Terwijl ik me omdraaide dacht ik nog heeeel even aan mijn sportidee van een dag eerder….helaas, nu MOET ik de uitslaapkans pakken die ik krijg (hoe uitslapen er normaal gesproken aan toe gaat, kun je lezen in mijn laatste blog voor Mama to the Max). Ik blijf lekker liggen! Die rust in huis, heerlijk!

Ik sta later op mijn gemakje op, maak een groene smoothie als ontbijt en geniet van mijn cappuccino. De nieuwste muziek van Ed Sheeran staat op en de zon warmt door de ramen heen mijn rug. Nog steeds, die rust…. Ik moet niks, niemand moet iets van mij, behalve de hond dan. Maar even naar buiten zonder ruzie wie van de kinderen er mee mag etc. is ook geen straf.  Ik wissel nog even een wasje, doe een snelle opruimronde en dan is het einde van mijn Home Alone time alweer in zicht. 

Om haf 1 staat mijn schoonzusje voor de deur en gaan we samen naar Saranne in Oisterwijk (aanrader) voor koffie en een bijkletsmomentje. Kevin haalt na de voetbal de kindjes op. Bij thuiskomst zie ik 2 blije kindjes en krijg ik een knuffel. Na een dagje niks doen zijn die knuffels zo fijn! En ondanks dat er van de helft van mijn plannen niks is gekomen, heb ik genoten. Alleen thuis, wat een feest!

Wanneer was jou laatste me-time momentje?

Liefs Mathilde

Tags: , , ,

Related Posts

by
Hoi! Ik ben Mathilde, mama van Julie (7 jaar) en James (5 jaar). Mijn kinderen en alles wat daarbij komt kijken, geven mij een hoop schrijfinspiratie. Omdat wij mama's elkaar best een beetje mogen steunen in het 'mama zijn' deel ik mijn ervaringen ook met jou!
Previous Post Next Post

Comments

  • Fransien
  • 8 maart 2017
  Beantwoorden

  Vooral het stuk van veel mooie plannen en uiteindelijk niets doen is herkenbaar! Ik kan me daar alleen nog niet zo goed bij neerleggen, waardoor ik niet echt geniet van het niets doen. Terwijl dat op dat moment is waar ik behoefte aan heb.

  1. Hoi Fransien,

   Ja erg he dat je zo veel wilt en dan uiteindelijk niks doet…. Wel proberen te genieten van je spaarzame niksdoe-momentjes!

   Liefs!

 1. Beantwoorden

  Hi Mathilde! Alleen het idee is soms toch al heerlijk! Afgelopen weekend ook zonder kids geweest, maar wel met man! Zijn even het nachtleven van Amsterdam in gedoken en tja dat zij we niet meer gewend haha! Maar was wel heel leuk! En Oja extra slapen dat neem ik er ook van zodra t kan!

  1. Maar met manlief even op pad en ouderwets op stap is ook heeeel leuk!! Daarna lekker uitslapen! Liefs!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

0 shares

Hi there!

Je dagelijkse dosis #momlife

Je dagelijkse dosis #momlife

Welkom op Coffee and Kids, #jedagelijksedosismomlife! Ik hoop dat je op mijn blog herkenning vindt en inspiratie opdoet. Met mijn handen in het haar tot trotser dan trots, ik deel mijn #realmomlife met je. On the side: tips, to do's, kids fashion, personal stuff and coffeeeeeee. Did I already mention I loveeeee cappuccino ;)?!
Je dagelijkse dosis #momlife
UA-111272730-1