Nieuwe contributer: Meet Manon!

Meet Manon! Een onwijs enthousiaste dame die mij een maand of 6 geleden benaderde of er nog een plekje was op Coffee & Kids voor haar taalkunsten. Manon is tekstschrijfster van beroep, nam de dappere stap voor zichzelf te beginnen en is mama van twee jonge kinderen. We spraken een keer af, dronken koffie en wijn en hadden een klik! Vandaag haar eerste blog online, wie is Manon?!

Een zinnig woord over mij, Manon!

Wie ben ik? Jonge vrouw van 38 (das nog best jong toch?), partner, mama, vriendin, (schoon)zus, dochter. Kortom, dat wat heel veel vrouwen van mijn leeftijd zijn. En dan ben ik ook nog een zogenoemde ‘zelfstandig ondernemer’, een zzp-er die drukdoende is om haar eigen business op te bouwen: heel tof!

Familie, vrienden & ik

Partner van M., alweer 13 jaar. Partner als in ‘ongehuwd samenwonend’. Maar ik heb geduld …. M. heeft een eigen bedrijf, twee zelfs, en is daar druk mee. Heel druk, want het loopt als een tiet. Soms iets te druk, dat vindt M. zelf ook, maar ook weer niet zó druk dat hij de man is die enkel ‘zondags het vlees aansnijdt’. M. is aantrekkelijk, stoer, lief, grappig en een toffe papa. Ik ben stiekem best trots op M.!

Mama van Sid, onze boy van 5 jaar. Lief en soms stout, Stoer en soms schattig. Sociaal en soms verlegen. Een kat uit de boom-kijkertje, maar als ie losgaat, dan gaat ie los. Superheld. Letterlijk, want hij wil later Spiderman worden. En astronaut. Gelukkig is ie dus niet ambitieus, dat scheelt…

Ook mama van Liv, onze diva van 2. D-I-V-A, langzaam articulerend met nadruk én kapitalen. Dat omschrijft haar het beste. Een eigen wil, drama queen, actrice, entertainer. Maar wel eentje met een lief, zacht, sociaal en vooral grappig karakter. Ik lach me soms dood om haar. Ook als het eigenlijk niet kan…. Oeps!

Vriendin … yes, ben zo blij met mijn lieve vriendjes en vriendinnetjes! Altijd weer een feest om ieder van hen te zien!

Zus … Ik ben gezegend met een oudere zus, A. Heel fijn. Eentje met wie je kunt lezen en schrijven, lachen en huilen, en (niet geheel onbelangrijk) goed mee kunt borrelen en lunchen. En dineren. En shoppen. En nog meer van dat soort onmisbare zaken in het leven van een jonge vrouw van 38 (btw. bovengenoemde zaken doe ik ook met mijn lieve vrienden en vriendinnen .. Dat is dubbelop genieten: jeuj!)

Dochter van P. en J. Het wordt bijna saai, maar wederom fijn. Goeie jeugd gehad, geen rare halszaken, scheve relaties, vreemde verhoudingen en onoverkomelijke ruzies. Gewoon een verwend kind. En, vraag maar aan M. want die zal dat meteen beamen, dat is nog steeds zo. Heerlijk!

Kernwoorden: lief, sociaal, verzorgend, perfectionistisch, goed luisterend oor, open persoonlijkheid. Maar ook: niet echt sportief (of eerder echt niet), maar ik klaag wel over mijn iets te dikke bovenarmen en –benen en buik en billen (wat dus eigenlijk niet mag, want dan had ik maar wat sportiever moeten zijn …). Oh en als het mag: lui. Of, zoals ik liever zeg, gewoon relaxed.

Pink Unicorn

In maart van dit jaar ben ik mijn eigen tekstbureau ‘Pink Unicorn’ gestart. Een stap die ik heb gezet na een pittige burn-out periode. Heftige tijd, maar uiteindelijk met een goed einde. Ik ben vrijwilligerswerk gaan doen bij het Ronald McDonald Huis Middenwest-Brabant en ben daar ook de teksten voor gaan schrijven. Op dat moment merkte ik dat ik deed wat ik echt leuk vond. Best een momentje hoor! Maar 1,5 week later was Pink Unicorn een feit. En hoe tof, het loopt nog ook! Ik schrijf on- en offline teksten voor verschillende bedrijven en branches, en ik doe het nog elke dag met plezier. Heerlijk, die vrijheid van het ondernemerschap én doen wat je echt leuk vindt!

Contributer Coffee& Kids

Op Coffeeandkids.nl zal ik af en toe wat van me laten horen. Over het dagelijkse leven als mama van twee kids, over mijn eigen business en over de hele hoop ‘moetjes’ in mijn hoofd. Ohja, nog een klein detail: we gaan ook nog een huis bouwen. Doen we ff tussen de bedrijven door. Letterlijk…

Tot snel!

-X- Manon

Tags: , , , , ,

Related Posts

by
Previous Post Next Post

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

0 shares

Hi there!

Je dagelijkse dosis #momlife

Je dagelijkse dosis #momlife

Welkom op Coffee and Kids, #jedagelijksedosismomlife! Ik hoop dat je op mijn blog herkenning vindt en inspiratie opdoet. Met mijn handen in het haar tot trotser dan trots, ik deel mijn #realmomlife met je. On the side: tips, to do's, kids fashion, personal stuff and coffeeeeeee. Did I already mention I loveeeee cappuccino ;)?!
Je dagelijkse dosis #momlife
UA-111272730-1