Kidsproof: Mijn favoriete speeltuinen en terrassen!

Ik zat vorige week in een van mijn favoriete speeltuinen onder het genot van een kop cappuccino, bij te kletsen met een vriendin en onze boys renden in de speeltuin rond en dat alles met een voorzichtig voorjaarszonnetje op ons gezicht. Ik kreeg toen echt het gevoel dat het buitenseizoen weer geopend was.

Ik heb dus gelijk even mijn favoriete speeltuinen op een rijtje gezet. Lees je mee waar wij graag naar toe gaan?

Favoriete speeltuinen en terrassen

Deze speeltuinen heb ik geselecteerd als favoriet omdat ik hier als mama een heerlijke kop koffie kan drinken, er een fijne kaart (kidsproof) is én de kinderen zich goed kunnen vermaken in de speeltuin of deze nou groot of klein is.  Ik zal bij iedere speeltuin kort toelichten wat je kunt verwachten qua spelen en horeca.

Groot Speijck

Groot Speijck is voor vele het startpunt voor de Oisterwijkse bossen en vennen en is het hele jaar door een heerlijke plek. Na een rondje rondom 1 van de Oisterwijkse vennen is er altijd wel een plekje te vinden op het grote buitenterras. De kinderen kunnen zich vermaken in de speelnatuur van OERRR  met water, zand, klimmen en klauteren. Ik zou wel adviseren het ‘alleen spelen’ hier pas vanaf een jaar of 4 doen.  Tegenover Groot Speijck ligt een groot grasveld met ook nog een speeltuin. Ideaal voor picknicks.  De kaart van Groot Speijck is goed, voor heerlijk koffie, lunches en borrels. Natuurlijk hebben zij ook gedacht aan een kidsproof aanbod.

Tafelfrietjes, lekker!

 

Het Boscafe (De waterput)

Het Boscafe in Oisterwijk is echt een ideale speeltuin voor de wat jongere kindjes. De speeltuin is goed overzichtelijk vanaf het terras en de speeltoestellen zijn ideaal voor peuter en kleuters. Kinderen die wat ouder zijn zullen zich ook echt wel prima vermaken met o.a. de trampoline, maar verwacht niet dat je zoon van 10 zich hier kan uitleven.  Mocht het toch wat fris zijn, binnen is er nog een speelkamer. Op de kaart lekkere cappuccino’s, lattes, tosti’s, salades etc. én ijsjes kunnen de kids zelf gaan halen. Wel even het goed tafelnummer doorgeven ;). Onlangs is het Boscafé overgenomen door nieuwe eigenaren. Het interieur heeft een flinke metamorfose ondergaan en waar ze eerst in het winterseizoen gesloten waren, zullen ze nu het hele jaar door geopend zijn.

Brasserie Valentijn

Brasserie Valentijn in Berkel- Enschot zal voor vele meer herkenning oproepen onder de naam Brasserie Robben. Begin dit jaar is het echter gewisseld van eigenaar en nu gaat het verder onder de nieuwe naam, Brasserie Valentijn. Een heerlijk terras in de zon, met een kleine, maar leuke speeltuin.

Schoenen uit, lekker met de blote voetjes in het zand!

Voor ons een extra pluspunt, we kunnen op de fiets. Mocht je toch van verder komen, er is genoeg parkeerplek. De ‘vernieuwde kaart’ moeten we nog ontdekken, maar dat je hier terecht kunt voor een heerlijk speciaal biertje en/of wijntje met lekkere borrelhapjes on the side en spelende kinderen is een feit!

Loonse en Drunense Duinen

Ik ga heel graag naar de duinen met de kinderen. Droog en zon? Duinen! Even een half uurtje een frisse neus halen en zeker nu het mooie weer komt (ja echt, het komt heus wel). Bij mooi weer hebben we eigenlijk geen terras nodig en is zelf wat meenemen qua eten en drinken ook genoeg. Maar soms is het ook gewoon lekker om wel even op het terras bij Bosch en Duin te gaan zitten. Uitgespeeld in de duinen, tegenover het terras ligt nog een simpele speeltuin en er is een weide met wat dieren. De kinderen kunnen er niet bij, maar vinden het vaak wel leuk!

Bosrestaurant Belvertshoeve

Zoek je net wat meer luxe qua uitstraling of misschien wel een restaurant in de bossen in Oisterwijk maar wel mét heerlijke speelgelegenheid voor de kinderen dan zit je bij Bosrestaurant Belvertshoeve helemaal goed. Natuurlijk kun je ook gewoon op het terras gaan zitten voor een cappuccino en verder niks maar hier uit eten gaan is ook zeker aan te raden. Wij hebben onze paasbrunch dit jaar daar gepland, erg benieuwd. Voor de kinderen meer dan genoeg te spelen. Er zijn meerdere trampolines, tuimelrekken, op een bloedhete zomerdag staan overal badjes met water klaar, er is een enorm klimtoestel (voor de iets oudere kinderen) én er is een kinderboerderij.

Boshuis Venkraai

Even geen zin in een enorm grote speeltuin met allerlei toeters en bellen, maar gewoon de auto parkeren, langs de vennen wandelen in de Oisterwijkse bossen wandelen en dan plaatsnemen op klein knus terras? Ga dan naar Boshuis Venkraai, een klein boshuisje met dito terras en speeltuin. Ineens hebben mijn kinderen genoeg aan een zandbak, schommel en trampoline. Oh, en een fristi natuurlijk ;).

Villa Pastorie

En dan zijn er ook nog fijne plekjes buiten de bossen te vinden. Aan de ‘booming’ Piushaven ligt Villa Pastorie. Een heerlijke plek aan het water. Geen grootse speeltuin, maar een kast vol spelletjes, een leuk speelhuisje en een krijtbord achter in de tuin volstaat.  Fijne kaart, ook kidsproof!  Als je er toch bent kun je eigenlijk Het Pastorielokaal ernaast niet overslaan. Perfecte winkel voor leuke, mooie interieur accessoires,  hebbedingen, op vrijdag verse bloemen én heerlijke taarten en koeken van Zoete Moed. Een uitgebreide review over deze locatie lees je hier.

Als je ons zoekt…

Als de zon schijnt en we zijn niet thuis…..grote kans dat we bij een van bovenstaande plekjes zijn. Meer weten over een bepaalde locatie, adres, openingstijden etc. klik dan op een van de linkjes in de tekst of stuur me een berichtje.

Er zijn ongetwijfeld nog heel veel andere fijne terrassen en speeltuinen. Waar gaan jullie graag naar toe? Waar moet ik echt nog een keer naar toe? Let me know!

Liefs Mathilde

Tags: , , ,

Related Posts

by
Hoi! Ik ben Mathilde, mama van Julie (7 jaar) en James (5 jaar). Mijn kinderen en alles wat daarbij komt kijken, geven mij een hoop schrijfinspiratie. Omdat wij mama's elkaar best een beetje mogen steunen in het 'mama zijn' deel ik mijn ervaringen ook met jou!
Previous Post Next Post

Comments

  1. In Oisterwijk zijn inderdaad nog veel meer gezellige terrassen met fijne speelplekken voor kinderen! Wat dacht je van o.a. De Gerrithoeve, Pannenkoekenhuis De Ontdekking, Streekpark Klein Oisterwijk, Meneer van Eijck, Croy ‘t Stokske, Proeflokaal Bregje, Café Mie Pieters en de Reuselhoeve!

    Op de fiets te bereiken via de O’isterwijkse Fiets- en Funroute en O’isterwijkse Terrassenroute, zie https://www.bezoekoisterwijk.nl/wat-te-doen/wandelen-fietsen/fietsen-wandelen1

  2. In Oisterwijk zijn inderdaad nog veel andere gezellige terrassen en fijne speelplekken voor kinderen. Wat dacht je van o.a. De Gerrithoeve, Pannenkoekenhuis De Ontdekking, Streekpark Klein Oisterwijk, Meneer van Eijck, Croy ‘t Stokske, Proeflokaal Bregje, Café Mie Pieters en de Reuselhoeve.

    Mooie fietsroutes langs deze plekken zijn de Fiets- en funroute en de Terrassenrout, zie https://www.bezoekoisterwijk.nl/wat-te-doen/wandelen-fietsen/fietsen-wandelen1

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

0 shares

Hi there!

Je dagelijkse dosis #momlife

Je dagelijkse dosis #momlife

Welkom op Coffee and Kids, #jedagelijksedosismomlife! Ik hoop dat je op mijn blog herkenning vindt en inspiratie opdoet. Met mijn handen in het haar tot trotser dan trots, ik deel mijn #realmomlife met je. On the side: tips, to do's, kids fashion, personal stuff and coffeeeeeee. Did I already mention I loveeeee cappuccino ;)?!
Je dagelijkse dosis #momlife
UA-111272730-1