Mini make-over kinderkamer James!

Tijd voor een mini make-over! Ik ‘stoorde’ me al langere tijd aan wat items in James zijn kamer die echt heel schattig en leuk waren toen hij een baby was, maar inmiddels is hij een kleuter! Twee jaar geleden hebben we zijn kamer al omgetoverd naar een kinderkamer inclusief speelkasteel. Dit kasteel vind ik nog steeds heel gaaf staan in zijn kamer, maar enkele accessoires zijn wel aan een update toe.

No more baby stuff!

Nieuwe kinderkamer accessoires!

Twee dingen die ik echt weg wilde uit de kinderkamer: het tekstbordje met ‘twinkle twinkle little star do you know how loved you are?‘ en de gebreide berenkoppen.  Dierenkoppen kunnen echt heel stoer zijn in een kinderkamer, maar deze uitvoering is vrij ‘lief’ en moet dus gaan ;).  Op zoek naar vervanging!

Landkaart

De landkaart dat is waar het allemaal mee begon. Ik zag deze in de folder staan bij Xenos en bedacht me dat deze erg leuk zou zijn voor op de kinderkamer. James vind het altijd erg leuk om in van die zoekboeken op zoek te gaan naar verschillende dieren en wil weten waar ze dan vandaan komen. Dat kun je op deze kaart goed zien. Hij is niet enorm gedetailleerd, maar dat hoeft ook niet. De tekeningen en kleuren op de landkaart zijn gewoon leuk voor een kleine kleuter. Door het ophangsysteem krijg je ook echt het ‘oude landkaarten’ idee.  De kleur blauw matcht niet 1 op 1 met de kleur die op de wand zit, maar zo in het geheel vind ik dat het kan en leuk past boven de speelhoek.

tekst gaat verder onder de foto’s

Nieuw dekbedovertrek

Wat een toeval dat ik eigenlijk tegelijkertijd ook benaderd werd door dekbeddiscounter.nl met de vraag of ik een product zou willen testen. In eerste instantie dacht ik een mooi nieuw dekbed voor op onze boxspring te kiezen, maar jullie komen niet op mijn blog om mijn slaapkamer te bekijken dus al gauw klikte ik door naar de kinderdekbedovertrekken.  Leuk om een nieuwe overtrek uit te kiezen met zicht op een kleine mini make-over voor James zijn kamer!

Ik was verbaasd over de prijzen, maar ook over de keuze, zowel voor volwassene als kinderen. En alsof het zo had moeten zijn stond er een overtrek tussen met ……….. een landkaart en dan ook nog eens dezelfde look als de landkaart die ik net gekocht had voor aan de muur. Super leuk om deze twee te kunnen combineren. Dus online besteld en de volgende dag al in huis. Soms kan  dat zo makkelijk zijn he ;). Oh en nog een tip voor mama’s met kleine baby’s of zwangere, ze hebben echt een hoop mooie ledikantlakentjes en ook die mooie babynestjes die je nu zo veel ziet!

tekst gaat verder onder de foto’s

nieuwe poster

Als je James zijn kamer binnenkomt zie je zijn  gepersonaliseerde kapstok aan de muur. Deze blijft lekker hangen, maar daarboven hingen dus de twee berenkoppen die eerder boven zijn babybedje hingen.  Bij Pim en Riekje kwam ik een leuke poster(A3) tegen van een retro boeven vosje die mooi op die plek kan hangen. Ik heb ervoor gekozen om ook de houten hangers erbij te gebruiken. Er hing al een haakje en onze muur is niet glad gestuct dus washi tape blijft niet zo goed zitten. Anders was dat ook een leuke manier geweest om de poster op te hangen.

tekst gaat verder onder de foto’s

Ik heb nog wat spulletjes veranderd in de letterbak boven zijn bed. Ook had vorige week bij de Leen Bakker nog een leuke lampenkap in mijn handen…  Misschien ga ik die toch nog halen ;). Het sterrenbehang en zachte blauw op de muur is misschien wat liefelijk, maar daar zal hij het echt nog even mee moeten doen. Tegen de tijd dat hij 6 wordt kunnen we weer door voor een hele nieuwe look.  Toch maken deze paar kleine veranderingen het net weer een beetje meer een kamer voor James de kleuter i.p.v James de peuter. James is in ieder geval blij met de nieuwe spulletjes op zijn kamer en slaapt heerlijk onder zijn nieuwe dekbedje! En ik heb mezelf weer een middagje kunnen vermaken door alles weer een plekje te geven op zijn kamer.

Hoe vind jij de nieuwe accessoires in James zijn kamer passen? Ga je ook voor kleur op de kinderkamer of volg je toch liever de monochrome trend?

Liefs Mathilde

Deze blog is mede tot stand gekomen middels een samenwerking met dekbeddiscounter.nl

Tags: , ,

Related Posts

by
Hoi! Ik ben Mathilde, mama van Julie (7 jaar) en James (5 jaar). Mijn kinderen en alles wat daarbij komt kijken, geven mij een hoop schrijfinspiratie. Omdat wij mama's elkaar best een beetje mogen steunen in het 'mama zijn' deel ik mijn ervaringen ook met jou!
Previous Post Next Post

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

0 shares

Hi there!

Je dagelijkse dosis #momlife

Je dagelijkse dosis #momlife

Welkom op Coffee and Kids, #jedagelijksedosismomlife! Ik hoop dat je op mijn blog herkenning vindt en inspiratie opdoet. Met mijn handen in het haar tot trotser dan trots, ik deel mijn #realmomlife met je. On the side: tips, to do's, kids fashion, personal stuff and coffeeeeeee. Did I already mention I loveeeee cappuccino ;)?!
Je dagelijkse dosis #momlife
UA-111272730-1