#Momlife: parttime dag versus vrije dag

Woensdag is mijn parttime dag. “Ooh, jij bent weer lekker vrij… Fijne dag morgen hè!”. Je kent ze vast wel, de standaard opmerkingen van collega’s als je de deur dicht trekt van je kantoor en roept, “Tot donderdag!”.  Ik kan je vertellen een vrije dag is toch echt wel wat anders dan je parttime dag. Weet niet of jij op je vrije dag 4 wassen draait…??

Een blog in de categorie #momlife:  ik geef jullie vandaag een inkijkje in mijn #momlife en het verschil tussen een lekkere vrije dag en een parttime dag…..

Vrije dag

 • Manlief brengt kinderen naar school of houdt de boel beneden ‘in control’ en jij draait je nog even om ( neeheee, dus ook geen vragen komen stellen… Ik slaap! )
 • Of misschien nog beter, de kinderen zijn uit logeren en whaaaa, je kan uitslapen
 • Zet een Spotify playlist met ‘t Koffiehuis op en geniet van een kopje koffie. De dag begint relaxed!
 • What to wear? Even wat outfits proberen, (hmm, misschien vanmiddag nog even de stad in… Ik heb niks fatsoenlijks in mijn kast) Ondertussen warmt mijn stijltang op, stijlen of slag erin, alle tijd voor haar en een make-upje.
 • Wat zullen we vanavond eten? Ik sla een kookboek open en maak met een cappuccino on the side een boodschappenlijstje van streekproducten en ga een rondje boodschappen doen. Optie twee, uit eten!
 • Toch maar even de stad in vanmiddag en ondertussen bedenken waar we gaan eten
 • Neemt een bad, maskertje op, wijntje erbij, muziekje aan #gettingreadyforadatenight
 • Heerlijk gegeten
 • Nog even een serie-tje op Netflix en dan bedtijd. Hoe fijn zo’n vrije dag, nul stress, nul haast, geen gesjouw, denken aan 110 dingen maar gewoon je plan trekken, zien wat de dag je brengt #loveit

Parttime dag

 • Uitslapen??? > Opstaan…. gewoon opstaan moeders, de oudste moet naar school!
 • Een chill muziekje, rustig wakker worden ??? > Ja, schiet nou eens op, aankleden, K L E E D je A A N, dank u, laat je zus met rust, NIET met elkaar bemoeien, gewoon niet! Let op jezelf, eet door, dit is dezelfde pap als gisteren, er zitten geen pitjes in, geen kiwi? appel dan? geschild en met kaneel #zucht, nee, niet goed? okee, kiwi it is. Jas aan, we zijn laat. Nee, is goed ik sjouw jullie rugzakken wel naar de auto hoor… halloooo,  pffff, gymtas vergeten, breng ik zo, ja geen paniek, gewoon voordat jij gym hebt.
 • *wasje wisselen en in de droger/uithangen
 • Ik grijp een spijkerbroek van de stapel, stap in een paar sneakers en een longsleeve for today will do. Haren vast met een klemmetje, wat foundation en mascara en we are good to go.
 • De oudste op school, maar de jongste is de woensdagochtend altijd vrij van school. Dat is niet leuk…. Of hij wil afspreken met een klasgenootje of heeft het idee dat we woensdagochtend naar pretparken, circus city, speeltuinen etc. kunnen gaan. Als 1 van die twee optie niet kunnen is hij 3u lang niet te genieten en is ZEUREN zijn middle name.
 • *wasje wisselen en in de droger/uithangen
 • Gezien het middagprogramma is het verstandig nu al boodschappen te halen om een stressmomentje te voorkomen rond 17:00. Wat eten we? Gewoon niet te moeilijk denk: pasta pesto ( nee niet vers gemaakt) met kip.
 • 12:00 De oudste komt uit school, lunch ik met 2 of 3 of 4 kinderen? Altijd maar weer de vraag he ;).
 • Tassen pakken voor judo, zwemmen, ballet en tennis (dit drukke sportprogramma blijft niet hoor). Ik probeer in het uurtje tussen lunch en sportcubjes nog even een wasje te draaien en ach laten we voor de verandering ook maar weer eens stofzuigen.  Shit$#%^ snel in de auto…. (haast again), Jongens, kom op nou we moet NU echt gaan.
 • 14:00 Ik drop Julie bij ballet, rijdt met James naar Judo en blijf daar kijken, 15:00 judo klaar en ook ballet dus we halen Julie weer op. Die heeft zich ondertussen wel zelf al weer omgekleed en staat klaar om in te stappen. We zijn op tijd bij de zwemles van James, hebben even een break (lees koffie en wat lekkers), Julie kleedt zich ondertussen om voor de tennis en James haast zich uit zijn zwemles want 20 min. later moeten we weer op de tennisbaan staan. Julie dan,  James en ik gaan naar huis. James ploft op de bank en ik laat de hond uit en begin aan het eten.
 • *wasje wisselen en in de droger/uithangen
 • Stuur instructies naar manlief voor het ophalen van Julie bij de tennis want ik heb geen puf meer om weer in de auto te stappen, James mee te slepen en mijn kooksessie te moeten pauzeren. Oeh, it’s my lucky day, we kunnen thuisblijven. Manlief haalt Julie op!
 • Dinner time…… Zie bullet 2 maar dan de ‘aan tafel versie’
 • Daarna komt de ‘bedtijd versie’, spoiler alert > Tandpasta op de grond i.p.v. in de mondjes, 2 kinderen die denken beide op dezelfde vierkant meter hun tanden te moeten poetsen….  je weet toch #boks
 • Kinderen in bed, Netflix tijd! F-i-n-a-l-l-y
 • 21:00 “Schat, kijk je nog?”, “huh… ja, ja ik kijk nog.”,  “Anders ga lekker naar bed joh, als je wil slapen…”,  “Nee, ik hoef nog niet naar bed, ik kijk dit wel afzzzzzzzz zzzzzzz zzzz”.

Parttime dag versus vrije dag

Natuurlijk is bovenstaand met een knipoog geschreven, maar het neemt niet weg dat zo’n parttime dag met de kinderen thuis echt wel aanpoten kan zijn en zeker niet zomaar in de categorie valt van een ‘lekkere’ vrije dag. Een paar jaar geleden dacht ik nog, als ze straks naar school zijn krijg ik super veel tijd voor mezelf….. If only I had know, haha. Ik doe het ook een beetje zelf hoor. Ik vind het leuk dat ze kunnen sporten en ze hebben er plezier in. Ook ben ik nu James ook op school zit, een paar uurtjes meer gaan werken. Maar goed, dat betekent ook dat er meer gedaan ‘moet’ worden op die ene PT dag. Anyway, mocht 1 van mijn collega’s dit lezen…. tot zover dus mijn ‘vrije dag’ op woensdag ;).

Komend weekend staat er trouwens een echte vrije dag op de planning! Twee zelfs, ik ga een city-tripje doen naar Newcastle, alvast de kerstsfeer opsnuiven. Plannen jullie ook wel eens een echt vrije dag, dus even doen wat je zelf wilt?

Liefs Mathilde

Tags: , , , ,

Related Posts

by
Hoi! Ik ben Mathilde, mama van Julie (7 jaar) en James (5 jaar). Mijn kinderen en alles wat daarbij komt kijken, geven mij een hoop schrijfinspiratie. Omdat wij mama's elkaar best een beetje mogen steunen in het 'mama zijn' deel ik mijn ervaringen ook met jou!
Previous Post Next Post

Comments

  • Cindy
  • 21 november 2018
  Beantwoorden

  Ha, ik had gisteren en eergisteren wel 2 hele vrije dagen ingepland voor mijzelf. Werd onze kleine man zondagnacht ziek, dus had ik 2 extra mama dagen deze week, naast de 2 die ik altijd al heb. En tja, moest ik alle plannen die ik had annuleren. Hoezo lekker veel vrij deze week?

  1. Beantwoorden

   Oh dat meen je…. Zul je altijd zien he. ALs je echt vrij wilt zijn kun je beter gewoon een weekendje weg boeken haha 😉

  • Linda van den Broek
  • 28 november 2018
  Beantwoorden

  Ik heb 3 kinderen en werk 32 uur. Ik ben dus blij als ik vrij ben en mn kinderen om me heen heb, hoe druk het ook is. Een dagje voor mezelf op zn tijd is zeker fijn, maar een vrije dag betekent voor mij dat ik er voor mn kinderen kan zijn, niet dat ik zelf kan netflixen. Ik heb niet voor niks voor (3) kinderen gekozen.

  1. Beantwoorden

   Hi Linda,

   Ik begrijp wat je zegt :), dat is ook de reden dat ik aangeef dat deze blog met een knipoog geschreven is. Tuurlijk willen we allemaal wel eens een echte dag vrij, maar zoals ik ook zeg: ik breng mijn kinderen super graag naar hun sportclubjes en geniet als ik zie hoe leuk ze het daar hebben. Samen met mijn zoontje boodschappen doen en daarna een koffietje drinken, love it. Dus ervaar ik die PT dagen als vervelende dagen waar ik voor mijn kinderen moet zorgen? Totaal niet!!! Denk ik dat ‘men’ nogal eens licht denkt over je PT dag alsof het een vrije dag is waar je niks te doen hebt…. ja. En om dat verschil (nogmaals met een knipoog) duidelijk te maken heb ik de blog geschreven :). Liefs!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

0 shares

Hi there!

Je dagelijkse dosis #momlife

Je dagelijkse dosis #momlife

Welkom op Coffee and Kids, #jedagelijksedosismomlife! Ik hoop dat je op mijn blog herkenning vindt en inspiratie opdoet. Met mijn handen in het haar tot trotser dan trots, ik deel mijn #realmomlife met je. On the side: tips, to do's, kids fashion, personal stuff and coffeeeeeee. Did I already mention I loveeeee cappuccino ;)?!
Je dagelijkse dosis #momlife
UA-111272730-1