Mommy Tag: Ik vertel!

Ik vulde de Mommy tag in! Whuh, never heard of it?  Een tag is een soort van vragenlijst over een bepaald onderwerp. In dit geval hebben we het over een Mommy tag dus gaan de vragen over hoe je als moeder bent.  Wat zijn je favorieten, miskopen, tips, wat voor mama ben je, dat soort vragen. Een soort interview met jezelf dus :). Leuk om te maken omdat je dan even bewust nadenkt over bepaalde dingen en voor jullie een kijkje in mijn ‘mama zijn’. Lees je mee?

Mommy Tag

– Ben je een werkende mama of een thuisblijfmama?

Ik  ben een werkende mama. Ik werk op dit moment 24 u per week als HR Assistant. 

– Zou je het anders willen?

Ik denk wel eens, was ik maar thuisblijfmama, Thuis krijg ik het allemaal we geregeld met mijn last minute acties, maar mijn werk vraagt soms toch wat meer planning. Al denk ik wel dat ik werken ‘nodig’ heb om een leuke mama te zijn.  En stiekem is het soms ook wel heel fijn dat ik een dagje kantoor heb i.p.v. een dagje zeurende kinderen.  Was er maar een optie dat ik 3 maanden kon proberen om thuisblijfmama te zijn en als me dat niet bevalt weer terug te gaan naar werkende mama. Uiteindelijk denk ik zelfs dat een thuisblijfmama, nog meer moet ‘werken’ dan een werkende mama, dus respect voor deze mama’s!

– Mijn kind slaapt altijd in haar eigen bedje of wiegje?

Over het algemeen wel. Als Kevin weg is, dan mogen de kindjes om en om bij mij slapen en dat vind ik dan ook gezellig. Ik zou er alleen niet aan moeten denken dat ik standaard  2 kinderen in bed zou hebben. 

Toen Julie en James net geboren waren, hebben ze de eerste 2 weken nog wel veel bij ons geslapen. Daarna was het snel tijd voor hun eigen bedje. Met name dan voor de uren in de nacht. Na een vroege ochtendfles (05:00/06:00u) liet ik ze vaak wel lekker bij mij in bed liggen.

– De beste aankoop voor je kindje?

Eh, kom ik nu in de categorie #loedermoederals ik zeg tablet……haha  nee, die hebben we nooit speciaal aangeschaft voor de kinderen, die hebben ze gewoon overgenomen.  

In de babytijd:

Voor James vond ik dé aankoop de newborn set van Stokke! Zo fijn dat we geen maxi-cosi of wipstoel meer op tafel hoefden te zetten als we samen aan tafel wilden zitten. En kan me herinneren dat ik de zitting ook vaak los van de stoel gebruikte… op het aanrecht bijvoorbeeld. Was dat verantwoord? Geloof tot een maand of 4 wel haha.

Voor Julie de Puckababy piep en mini! Julie had het slapen niet helemaal uitgevonden en inbakeren was de enige manier waar ze uiteindelijk rust in vond. Bij James heb ik het helemaal niet nodig gehad, zo zie je maar dat ieder kindje weer anders is.

Nu ze wat groter zijn:

Ik schreef er laatst al een blog over… de loopfiets! Ik vind dat zo’n ideaal ding. Ze worden er handig van, ze leren hun evenwicht bewaren en je kunt weer doorlopen 😉

– Hoeveel kinderen wens je?

Ik ben denk ik wel uitgewenst…. Ik heb een meisje en een jongen en zijn gezond! Ik hou van baby’s, maar dat is geen reden om nog een kindje te ‘willen’. Daarnaast weet ik niet of mijn lijf nog een zwangerschap aan kan. 

– Date Night (een uitje alleen met je partner)? Hoeveel dagen/avonden per maand?

Jaaaaa, dat doen we graag! Doen we dat ook vaak genoeg…? Die avondjes uit samen met zijn 2 moeten wel bewust gepland worden anders ben je zo weer 2 maanden verder. We proberen op ze minst 1x per week samen te eten als de kinderen al op bed liggen. Dan heb je even wat quality time at home. Als het even kan is een weekendje of klein weekje samen weg ook erg welkom. Laten we het zo zeggen, zowel de kinderen als de papa en de mama hebben geen problemen met een logeerpartij. Iedereen wordt er blij van!

– Favoriete bezigheid van je kindje

Voor Julie is dat afspreken met haar vriendinnetjes, films kijken en cakejes bakken!

Voor James is dat op dit moment fietsen op zijn grote fiets! Liefst zo vaak mogelijk!
– Heb je tijdens de zwangerschap een miskoop gedaan

Ongetwijfeld, al is dat wel weer even diep graven voor mij…..Pff, jeetje telt een gemiste aankoop ook? We hadden geen badjestandaard omdat we dachten dat het badje wel op de wasmachine kon staan. Dat vond de kraamverzorger een no-go, dus Kevin werd direct op pad gestuurd. Lang leve de Prenatal om de hoek.

– Het favoriete eten van je kindjes?

Dat is denk ik wel pannenkoeken! Moet zeggen dat ik zelf een pannenkoek ook wel lekker vind en ik vind het leuk om ze te bakken dus 1x per 2 weken komen ze hier wel voorbij.

-Hebben jullie een grotere (gezins)auto aangeschaft

Wat valt onder de categorie gezinsauto? Ik geloof dat we destijds van sedan naar station gegaan zijn inderdaad. En sinds ik de Joolz kinderwagen niet meer nodig heb, ben trotse fiat 500 driver geworden. De 2 kinderstoelen passen prima achterin, de buggy past op de mm na in de achterbak en het is echt mijn favoriete mama-scheurwagentje. En ja, die 2e auto is toch wel heeeel fijn.

– Ben je nu zwaarder of lichter dan voor het moederschap?

Volgens mij ben ik ruim 5 kilo lichter dan voor ik kinderen kreeg…. Gek genoeg vond ik mezelf nooit te zwaar destijds, maar na 2 zwangerschappen is je lichaam wel anders. En ondanks dat de kilo’s nu o.k. zijn, heb ik echt nog wel een babybolletje (zo noem ik het altijd maar) waar ik vanaf wil.  Nu ik weer kan sporten probeer ik dat ook echt te doen en ik let enigszins op mijn eten. 

– Wat is je droom vakantie met kids?

Ik zou heel graag met de kinderen naar Australië gaan. Wij hebben daar zo’n mooie vakantie gehad zo’n 8 jaar geleden. Dat zou ik nog eens willen maar dan met de kinderen en een camper.

– Waar shop jij de leukste kinderkleren?

Ik heb geen vast merken die ik perse moet hebben, maar haal de kleding bij verschillende winkels/merken. Vaak een combi van goedkoop/betaalbaar (Hema,H&M ZARA Zeeman WE-kids Mango) tot wat items waar ik wel graag wat meer voor betaal (Tomdu, Quapi, Sissy-Boy, Shoesme).

– Wat is er veranderd in je leven sinds je mama bent?

Uh……..how about…..ALLES?!

-mijn extra liefde voor 2 prachtige kinderen, mijn relatie, mijn huishouden, mijn werk, hoe ikzelf in het leven sta, mijn vakanties, mijn hobby’s, mijn prioriteiten, mijn lijf, mijn kledingstijl, moet ik nog even doorgaan?

– Mijn hart smelt als ik ……….

Als ik ‘s avonds naar bed ga en nog even langs de slaapkamertjes loop. Ik leg ze als het nodig is even goed, geef ze een extra nachtkus en kijk nog even naar ze…. mijn hart smelt en ik voel me rijk.

Mommy tag, jij ook?

Ik hoop dat jullie het leuk vonden om deze #Mommytag met wat ‘inside information’ van mij als mama te lezen. Ik kwam deze tag een tijdje geleden al tegen bij Kelly Caresse en zij motiveerde andere bloggers de tag over te nemen. And so I did :).

Geen blogger er toch een kleine mommytag delen? Kies 1 van de vragen en reageer in de comments, let me know!

Liefs Mathilde

Tags: , , , ,

Related Posts

by
Hoi! Ik ben Mathilde, mama van Julie (7 jaar) en James (5 jaar). Mijn kinderen en alles wat daarbij komt kijken, geven mij een hoop schrijfinspiratie. Omdat wij mama's elkaar best een beetje mogen steunen in het 'mama zijn' deel ik mijn ervaringen ook met jou!
Previous Post Next Post

Comments

  1. Beantwoorden

    Leuk om te lezen, maar ik ga de mommy tag niet overnemen. Met vijf zonen tussen 18 en 29 liggen de antwoorden op sommige vragen in de vorige eeuw!

    1. Hihi, toch leuk dat je even een reactie achter laat en het leuk vond om te lezen :).

      Liefs!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

0 shares

Hi there!

Je dagelijkse dosis #momlife

Je dagelijkse dosis #momlife

Welkom op Coffee and Kids, #jedagelijksedosismomlife! Ik hoop dat je op mijn blog herkenning vindt en inspiratie opdoet. Met mijn handen in het haar tot trotser dan trots, ik deel mijn #realmomlife met je. On the side: tips, to do's, kids fashion, personal stuff and coffeeeeeee. Did I already mention I loveeeee cappuccino ;)?!
Je dagelijkse dosis #momlife
UA-111272730-1