New York City Baby! Wat staat er op mijn must-see lijstje

Ik kan het eigenlijk niet geloven. As we speak ben ik onderweg naar Schiphol en mag ik me melden bij gate D02 voor de vlucht richting Washington….. in Washington stap ik over naar…….WHIEHOOOOO NEW YORK CITY. Wat staat er allemaal op mijn must-see lijstje en please duim voor me dat deze reis all by myself vlekkeloos verloopt. #stiekemwelspannendhoor

See you in New York babe

Kevin moet deze week enkele locaties in Amerika bezoeken voor zijn werk. Vrijdag (morgen) zou de de laatste locatie net onder New York zijn.  We hebben het er al vaker over gehad en als de kans zich zou voordoen waren we het erover eens…. Ik vlieg na en we doen samen een weekend New York! Ja, ik ben 5 nachten weg van huis. Ja, het is de eerste schoolweek na de vakantie en voor James überhaupt zijn eerste schoolweek. Ja, de kinderen ‘moeten’ drie logeeradressen af, maar toch gaan we het doen! Ik ben nu al mega dankbaar voor alle lieve oppasadressen en wat een mazzel dat Julie en James logeren nooit een probleem vinden, maar zelfs heel leuk. Afgelopen zaterdag zeiden Kevin en ik elkaar gedag met de zin: See you in New York. Heerlijk toch!

The NYC Notebook

Lang leve Instagram! Ik kwam in contact met Dyonne van the nycnotebook, zij heeft 3 jaar in New York gewoond en kent de stad dus op haar duimpje. In de wirwar van de honderdduizend sites die er zijn, heb ik haar gevraagd wat New York hotspots te delen met mij. Ik kreeg van haar een fantastische lijst (3 pagina’s lang). Aangezien ik niet 2 weken lang in New York vertoef, zal ik toch selectief te werk moeten gaan ….

Highlights New York City

Los van alle restaurants, lunch en brunch cafes, winebars and shoptips heb ik me eerst even gefocust op de highlights van New York.

Wat wil ik graag zien/doen:

 • Ground Zero bezoeken, lijkt me heel bijzonder.
 • Ferry pakken naar Staten Island en zo uitzicht hebben op de Statue of Liberty en de skyline van Manhattan
 • Times Square kun je niet overslaan
 • Top of the Rock, kijk nu al uit naar the view! Manhanttan én Central Park.
 • The Highline met uitstapje naar het Meatpacking District
 • Central Park, brunch please
 • Brooklyn Bridge
 • Grand Central Station
 • (Window) shoppen in SoHo

Natuurlijk is het nog een beetje de vraag of het allemaal gaat lukken, maar we gaan ervoor! Vrijdag moet Kevin  nog werken en ga ik alleen op pad. Ik zal het shopping part dus zoveel mogelijk op vrijdag doen ;). Zoals jullie gewend zijn van mij… Wat ik zie, zien jullie ook. Als ik terug ben zal ik een leuke fotoblog(plog) plaatsen en ondertussen kun je mijn New York avontuur natuurlijk volgen via Instagram.

Ben jij  in New York geweest? Mocht je nog een last-minute tip voor me hebben? Drop em in de comments, wie weet kan ik er nog wat mee!

Liefs Mathilde

ps. Verheug me nu ook al op het hotel met een inhouse Starbucks bar… #leuktoch

Tags:

Related Posts

by
Hoi! Ik ben Mathilde, mama van Julie (7 jaar) en James (5 jaar). Mijn kinderen en alles wat daarbij komt kijken, geven mij een hoop schrijfinspiratie. Omdat wij mama's elkaar best een beetje mogen steunen in het 'mama zijn' deel ik mijn ervaringen ook met jou!
Previous Post Next Post

Comments

 1. Beantwoorden

  Geniet van NYC! Het is er zo gaaf!! Voor mij de stad die als thuiskomen voelde. You just hate it or love it!
  Top of the Rock zag ik er al bij staan, daar moet je echt heen. Ik heb er na vijf jaar nog steeds spijt van dat ik er niet ben geweest.
  Oh en hot dogs eten op straat. Dat vond ik ook echt een must om te doen.
  Heel veel plezier meis! En spam maar raak! X

  • Jolien
  • 31 augustus 2017
  Beantwoorden

  Zeker magnolia’s bakery bezoeken! Super lekkere gebakjes die je niet mag missen 🙂

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

0 shares

Hi there!

Je dagelijkse dosis #momlife

Je dagelijkse dosis #momlife

Welkom op Coffee and Kids, #jedagelijksedosismomlife! Ik hoop dat je op mijn blog herkenning vindt en inspiratie opdoet. Met mijn handen in het haar tot trotser dan trots, ik deel mijn #realmomlife met je. On the side: tips, to do's, kids fashion, personal stuff and coffeeeeeee. Did I already mention I loveeeee cappuccino ;)?!
Je dagelijkse dosis #momlife
UA-111272730-1