Nieuwbouwhuis gekocht, we gaan verhuizen!

We hebben een nieuwbouwhuis gekocht, wie had dat gedacht?! Ikzelf als laatste omdat ik eigenlijk niet zo veel heb met nieuwbouw… Maar ja, toen stonden we tijdens een open huizen route ineens binnen bij een bijna-op-te-leveren nieuwbouwwoning en niet lang daarna begon ik dan toch ook de voordelen van een nieuwbouwwoning te zien. Ik was om, let’s do this!

Ik ga jullie meenemen in ons verhuisavontuur: Waar gaan we wonen, wat komt er allemaal bij kijken, welke keuzes maken we, interieurinspiratie, hoe vinden de kinderen het,  nieuwe kinderkamers, hoe koop je je droomkeuken, all those kind of things… tot de daadwerkelijke, ‘Help ik heb stress, we moeten nu ons huis uit’ blogs gaan voorbij komen. En heb jij tips voor mij? Laat vooral van je horen in de reacties!

Verhuizen?!

We wonen nu een zo’n 6 jaar in ons huidige huis. Toen we dit huis kochten vielen we voor de speelse inrichting, de grote open overloop, de lichtinval én de heerlijke wijk. Natuurlijk hadden toen ook al een paar ‘min’ puntjes, maar ja kunt niet alles. Soms moet je concessies doen and so we did. We namen de vloer voor lief en de kleine badkamer: ‘ach de kinderen zijn nog klein, daar kunnen we nog wel wat jaartjes mee vooruit.’ We zien over een jaar of 10 wel weer verder, misschien kunnen tegen die tijd nog eens een keer een stapje maken qua huis.

Bestaande bouw of nieuwbouw?

De verwachte 10 jaar wordt nu 6 jaar, simpelweg omdat het nu kan en mede door rentestand  is het gewoon slim om nu al te schakelen. Langzaam aan begonnen we om ons heen te kijken, bestaande woningen die vrij kwamen op Funda waren veelal echte klusprojecten of niet naar onze smaak. Maar een ‘te nieuwe’ keuken, badkamer of vloer eruit slopen, alleen maar omdat het niet echt je smaak is…. Nee, als we nog een keer gaan verhuizen willen we goed doen en geen concessies doen op vloeren of badkamers.

Langzaam aan neigen we steeds meer naar nieuwbouw, waar alles nog zelf te bepalen is, waar je ook van weet dat het de komende 10 jaar gewoon goed zal zijn (over het algemeen). Zelf schreef ik blogs voor het nieuwbouwproject Koningsoord en zag daar al de prachtigste plannen voorbij komen. Ik zag al snel dat nieuwbouw al lang niet meer zo ‘saai’ hoeft te zijn als ik dacht. Wat een gemêleerd aanbod en leuke details. Maar de kavels vonden we uiteindelijk wat klein, de woningen wat duur. We kijken verder! De open huizen route bracht ons naar het nieuwbouwproject ‘Hoge Hoek’. Wederom een erg gemêleerde wijk qua huizen en het deelplan Renaissance wat bijna opgeleverd zou worden zag er echt goed uit. Maar wat mij echt enthousiast maakte, was de ruimte in de woning die wij bezochten! WAUW!

De ruimte in de woning die wij bezochten! WAUW!

Nieuwbouwhuis gekocht!

Het nieuwbouwhuis wat bij bezochten was bijna klaar voor oplevering en dus al lang en breed verkocht. Maar er zou binnenkort gestart worden met nóg een deelplan in dezelfde stijl! Er waren nog enkele woningen te koop…… Eenmaal thuis waren we het er vrij snel over eens:  De ruimte in de woning die wij bezochten, dat was waar we naar op zoek waren. De optie om alles zelf te kunnen bepalen qua woning én de zekerheid van een woning die de eerst komende jaren geen verfplan of dakonderhoud o.i.d. nodig heeft, ideaal. Daarna is het snel gegaan, met nog slechts enkele kavels beschikbaar hebben we een keuze gemaakt: we gaan voor nieuwbouw!

In april zouden ze gaan starten met de bouw. Gezien wij vrij laat ingestapt zijn en dus niet meer alle keuze hadden qua kavel en woning heb ik totaal niet het idee dat we ‘geen keuze’ meer hadden. Ik ben onwijs tevreden met de kavel die we hebben gekozen en het type huis wat er straks op komt te staan. Laat instappen betekende ook dat we de meerwerklijst nog eerder hebben moeten ondertekenen voor akkoord dan, dat we daadwerkelijk voor ons nieuwe huis hadden getekend. Omgekeerde volgorde was dat even, maar kon niet anders. Daarentegen is het grote voordeel van laat instappen dat we niet een jaar hebben hoeven te wachten voordat het allemaal begon!

Half juli tijdens onze vakantie was daar eindelijk het verlossende woord van de bank: de hypotheek is rond! We hebben een nieuwbouwhuis gekocht!!! #proosten

Kleine impressie van hoever de bouw nu al is!

En nu, huis te koop!

Nu moeten we heeeeeeel veel dingen gaan regelen zoals een keuken, badkamer, vloeren, muren, nadenken over inrichting én niet geheel onbelangrijk…. de verkoop van ons huidige huis!

Verwachte oplevering van ons nieuwbouwhuis zal voorjaar 2019 zijn, plus dat we nog 1,5-2 maanden nodig hebben om erin te kunnen (volledige casco oplevering). Nu is wel echt de tijd om je woning te verkopen en we hebben liever de zekerheid dat deze op tijd verkocht is. Dus hebben we de afgelopen weken onze huidige woning verkoop klaar gemaakt en zal deze binnenkort op Funda komen. Ik vind het echt zo spannend. Je hebt gewoon geen flauw idee of je vlot gaat verkopen.

Ik sluit het hierbij voor vandaag af, maar ik ga jullie volop meer laten genieten van ons verhuisavontuur! Zo ben ik ondertussen al geslaagd voor een keuken (aka #droomkeuken) voor onze nieuwe woning. Keukens kopen, man dat is echt een vak apart zeg haha. Hoe we dat aangepakt hebben en waar we voor geslaagd zijn zal ik jullie in een volgende blog vertellen.

Liefs Mathilde

Tags: , , ,

Related Posts

by
Hoi! Ik ben Mathilde, mama van Julie (7 jaar) en James (5 jaar). Mijn kinderen en alles wat daarbij komt kijken, geven mij een hoop schrijfinspiratie. Omdat wij mama's elkaar best een beetje mogen steunen in het 'mama zijn' deel ik mijn ervaringen ook met jou!
Previous Post Next Post

Comments

  1. Beantwoorden

    Gefeliciteerd! Geniet van het inrichten enzo en veel succes met de verkoop van jullie huis! :*

    1. Beantwoorden

      Dank lieve Anneke!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

0 shares

Hi there!

Je dagelijkse dosis #momlife

Je dagelijkse dosis #momlife

Welkom op Coffee and Kids, #jedagelijksedosismomlife! Ik hoop dat je op mijn blog herkenning vindt en inspiratie opdoet. Met mijn handen in het haar tot trotser dan trots, ik deel mijn #realmomlife met je. On the side: tips, to do's, kids fashion, personal stuff and coffeeeeeee. Did I already mention I loveeeee cappuccino ;)?!
Je dagelijkse dosis #momlife
UA-111272730-1