Agendatip – OpvoedCafé: Aan tafel met Mathilde

Kinderen krijg je niet met een handleiding erbij. Een mooie, maar uitdagende taak voor jou als ouder. Soms loopt alles op rolletjes, maar iedereen kent ook de momenten waarop je het even niet weet, of geen tijd hebt om goed te reageren op wat er gebeurt. Vraag je je wel eens af of andere papa’s en mama’s tegen dezelfde dingen aanlopen? Schuif dan dinsdag 13 november aan bij het OpvoedCafé!

OpvoedCafé: Aan tafel met Mathilde

13 november 2018, van 20:00 tot 21:00 | de Bibliotheek Berkel-Enschot

Kosten: Gratis (na aanmelding)

Het OpvoedCafé

Het OpvoedCafé is een tweemaandelijkse avond voor ouders met kinderen van 0 tot 12 jaar. Een avond waarop je even de voordeur achter je dichttrekt, op weg naar de Bibliotheek Berkel-Enschot (Ons Koningsoord). Hier staat de koffie en thee klaar, en schuif je samen met andere ouders aan tafel bij Mathilde Schlappi, die op initiatief van de Bibliotheek het OpvoedCafé is gestart.

Over Mathilde 
Mathilde woont met haar man, dochter (8 jaar) en zoon (5 jaar) in Berkel-Enschot. Dagelijks deelt ze haar ervaringen over het mama-zijn op haar blog www.coffeeandkids.nl. Eerlijk vertelt ze hier over de mooie momenten, maar ook over de dagen waarop ze haar kroost het liefst achter het behang zou willen plakken.

Soms mooi, soms moeilijk: ouders delen ervaringen
Het delen van dit soort verhalen, de mooie én de lastige momenten van het ouderschap, daar draait het om in het OpvoedCafé. Het is een avond om ervaringen uit te wisselen, stoom af te blazen, van elkaar te leren en inspiratie op te doen. Allerlei onderwerpen kunnen tijdens zo’n avond op tafel komen. Hoe lang mag je kind op de tablet of tv-kijken? Hoe begeleid je je kind bij het vermoeden van dyslexie? Vanaf welke leeftijd geef je je kind een mobiele telefoon? Hoe zorg je dat je als drukke ouder ook nog aan jezelf toekomt?

Inspiratie, (voorlees)tips & tricks over opvoeden
Blijkt dat er in de groep vragen zijn waar iedereen tegenaan loopt? Dan nodigen we voor het volgende OpvoedCafé een professional uit die meer kan vertellen over dat thema, en jullie tips & tricks geeft om mee aan de slag te gaan. Ook geeft Mathilde iedere maand boekentips: ze bespreekt steeds een interessant opvoedboek én laat je nieuwe (voorlees)boeken zien voor kinderen van verschillende leeftijdsgroepen. Zo ga je altijd geïnspireerd – en soms misschien ook met een tas vol boeken – de deur weer uit!

Meld je gratis aan voor het OpvoedCafé

Je bent welkom op dinsdagavond 13 november om 20:00 uur in de Bibliotheek Berkel Enschot. Alle ouders met kinderen van 0 tot 12 jaar zijn welkom. Meedoen is gratis, graag wel even van tevoren aanmelden: berkelenschot@bibliotheekmb.nl.

*persbericht Bibliotheek Midden-Brabant

*foto: Eva van den Adel

Tags: , , , , , ,

Related Posts

by
Hoi! Ik ben Mathilde, mama van Julie (7 jaar) en James (5 jaar). Mijn kinderen en alles wat daarbij komt kijken, geven mij een hoop schrijfinspiratie. Omdat wij mama's elkaar best een beetje mogen steunen in het 'mama zijn' deel ik mijn ervaringen ook met jou!
Previous Post Next Post

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

0 shares

Hi there!

Je dagelijkse dosis #momlife

Je dagelijkse dosis #momlife

Welkom op Coffee and Kids, #jedagelijksedosismomlife! Ik hoop dat je op mijn blog herkenning vindt en inspiratie opdoet. Met mijn handen in het haar tot trotser dan trots, ik deel mijn #realmomlife met je. On the side: tips, to do's, kids fashion, personal stuff and coffeeeeeee. Did I already mention I loveeeee cappuccino ;)?!
Je dagelijkse dosis #momlife
UA-111272730-1