5 x Mijn peuter heeft altijd honger

Wat eten we vandaag? Dat is echt de eerste vraag die James ons vraagt op het moment dat we hem ophalen bij het KDV. Hij geeft even een heerlijke knuffel, kijkt je aan en stelt dan de vraag… Mamaaa, wat eten we vandaag? Het lijkt wel of hij altijd honger heeft.

Is dat een jongensding? Ik heb Julie nooit zo over eten gehoord. Daarentegen is het eerste wat James zegt als hij wakker wordt, mag ik pap? En na dat bordje pap lust hij nog wel een peertje en ook nog wel een biscuitje. Hij is verder bij lange na niet te dik dus ik maak me er geen zorgen over, maar dat het zijn favoriete zinnetje is staat vast.

Bij deze dus een ode aan de hongermomenten van James ;).

5x mijn peuter heeft altijd honger

1. Als hij wakker wordt

Er kan nog net goedemorgen vanaf, maar dan volgt toch echt de de opmerking “Ik heb honger”. Als we naar zijn zin niet snel genoeg beneden zijn op pap te regelen gaat hij zelf alvast en hoor je het gesleep van de een kruk over de keukenvloer een lade die open gemaakt wordt…. Afijn we rushen naar beneden, want je kent misschien dat verhaal nog van de magnetron.

2. Als hij opgehaald wordt bij KDV

Zodra hij je ziet een grote glimlach, pretoogjes en een aanloop met de armpjes wijdt. Een dikke knuffel volgt en dan de vraag van de dag: Wat eten we vandaag? Als ik dan antwoord geef, stelt hij vaak ook nog de vraag: “En wat nog meer?”

3. Na het eten

De buikjes rond, de toetjes gegeten, de tafel nog geen 5 minuten afgeruimd…. mama, ik heb honger

4. Als we uit eten geweest zijn

Je zou zeggen dat als je bij een Pannenkoekenhuis geweest bent je genoeg gegeten hebt… James niet, die heeft nog honger.

5. Als hij zich verveeld

Als James even niks te doen heeft of moe is roept hij ook al gauw “Ik heb honguuuurrr”  Voorstel om een ontbijtkoekje te eten wordt altijd geaccepteerd ;).

Herkenbaar jongensmama’s?

Ik denk dat het meer een uitspraak van hem is geworden dan dat hij ech honger heeft. In het laatste geval zou hij waarschijnlijk niet te genieten zijn en niet is minder waar (op zijn tijd ook niet hoor) het is een lieverd. Maar ik vraag me wel oprecht af of het een jongensding is? Dus de vraag aan de jongensmama’s, herkenbaar gedrag voor jullie?

Liefs Mathilde

Tags: , , , ,

Related Posts

by
Hoi! Ik ben Mathilde, mama van Julie (7 jaar) en James (5 jaar). Mijn kinderen en alles wat daarbij komt kijken, geven mij een hoop schrijfinspiratie. Omdat wij mama's elkaar best een beetje mogen steunen in het 'mama zijn' deel ik mijn ervaringen ook met jou!
Previous Post Next Post

Comments

 1. Beantwoorden

  Mijn oudste zoon was een grote eter. Altijd honger. Dit werd na zijn 3de minder. Mijn jongste zoon is altijd een slechte eter geweest. Hij zal nooit zeggen dat ie honger heeft. Mijn dochter nu 20 maanden vraagt de hele dag om eten. Niet te genieten als ze het Niet optijd krijgt.

  1. Beantwoorden

   haha niet echt te zeggen dus of het echt een jongensding is… Ben benieuwd waar het met James op uitdraait ;).

   Liefs!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

0 shares

Hi there!

Je dagelijkse dosis #momlife

Je dagelijkse dosis #momlife

Welkom op Coffee and Kids, #jedagelijksedosismomlife! Ik hoop dat je op mijn blog herkenning vindt en inspiratie opdoet. Met mijn handen in het haar tot trotser dan trots, ik deel mijn #realmomlife met je. On the side: tips, to do's, kids fashion, personal stuff and coffeeeeeee. Did I already mention I loveeeee cappuccino ;)?!
Je dagelijkse dosis #momlife
UA-111272730-1