Fashion Friday: Witte Sneakers Shoesme

Nu de wintercollecties langzaam binnen beginnen te druppelen (ja, echt), bedacht ik me nog eens goed te kijken naar onze zomer musthave, namelijk witte sneakers… Zou je dat wel doen dacht ik aan het begin van het seizoen nog?  Die gaan echt maar 1 week mee en dan kan ik ze afschrijven. Wit blijft namelijk nooit wit…. Kiezen we volgend zomerseizoen weer voor wit?

brand new and clean!

Summer Musthave: witte schoenen

Zoals ik al een aangaf is wit wel gewoon een musthave in de zomer. Maar ja, die kids ook he met hun streken. Denk aan plassen stampen. Neeeeee, je hebt geen laarzen……aan….  OK, never mind. Of wat dacht je van schoenen gebruiken als rem als je op je fietsje zit. Houden die schoenenneusjes ook niet zo van.

Maar schoenen hebben alleen maar voor de ‘nette’ momenten, daar ben ik ook niet zo van. Zeker niet als kwalitatief het goede schoenen betreft. Zonde om een paar Shoesme in de kast te laten staan alleen omdat je ze ‘mooi’ wilt houden.  We hebben die witte schoenen dus gewoon gedragen en veel ook!

Hoe zitten ze

James draagt deze witte shoesme sneakers graag. Ze zijn makkelijk zelf aan en uit te trekken  door middel van het ritsje. Natuurlijk moet ook hij straks een keer zijn veters leren strikken, maar vooralsnog vind ik schoenen met een rits (netjes aan de binnenkant) echt een uitkomst. Verder zijn we natuurlijk niet anders gewend dat de Shoesme schoenen een goed voetbed hebben en netjes aansluiten om zijn voetjes. Soms draagt James ze ook met een bloot voetje, omdat de schoenen van binnen ook van leer zijn hoeven we niet bang te zijn voor zweterige teentjes…:).

Hoe houd je witte schoenen schoon

Wit is gewoon een makkelijke kleur qua combineren. Het past overal bij en wit is gewoon de zomer kleur. Zodra je wit uit de kast pakt weet je dat het mooie weer komt. Tenminste dat vind ik dan..Ik draag bv geen witte jeans in de winter. Die eerste dag dat je witte jeans aan mag is dan een soort van aftrap van het lente/zomerseizoen. Dat heb ik ook een beetje met witte schoenen.  Maar ja, het is natuurlijk wel de bedoeling dat ze er een beetje fris uit blijven zien. Witte schoenen, die zwart van de modder etc. zien, zijn gewoon niet heel erg tof meer.

Hoe houd je witte sneakers schoon?

  • tip 1: regelmatig inspuiten met vuil- en waterafstotende spray
  • tip 2: toch vies geworden? Gelijk even  afpoetsen met een warm sopje en zacht sponsje.  4 dagen later heeft dit meestal geen zin meer….  Na het afpoetsen, opnieuw insprayen!!
  • tip 3: de zijkanten van de zool kunnen soms wat gelig worden. gebruik een zachte spons en drupje Jif(schoonmaakmiddel met bleek) en poets de zolen hiermee schoon. Ze worden weer mooi wit! Je kunt dit ook op de schoen zelf doen, mits leer of kunststof (niet bij suede), maar doe dit wel voorzichtig! Natuurlijk ook weer insprayen daarna!
  • tip 4: was de veters ook af en toe!

Volgend jaar weer?

Witte sneakers zullen nog wel even blijven en na onze ervaring met de witte Urban Shoesme shoes durven we het volgend jaar nog wel een keer aan. WIT, it is!

Hebben jullie kids ook witte sneakers voor het voorjaar en zomer, of ben je toch meer van de felle kleurtjes? 

Liefs Mathilde

Ps: het mag zeker nog wel even zomer blijven, maar de wintercollecties…..ook weer zo leuk!


De schoenen van James zijn beschikbaar gesteld door Shoesme. Echter is deze blog geschreven o.b.v. onze persoonlijke bevindingen/ervaringen.

Tags: ,

Related Posts

by
Hoi! Ik ben Mathilde, mama van Julie (7 jaar) en James (5 jaar). Mijn kinderen en alles wat daarbij komt kijken, geven mij een hoop schrijfinspiratie. Omdat wij mama's elkaar best een beetje mogen steunen in het 'mama zijn' deel ik mijn ervaringen ook met jou!
Previous Post Next Post

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

0 shares

Hi there!

Je dagelijkse dosis #momlife

Je dagelijkse dosis #momlife

Welkom op Coffee and Kids, #jedagelijksedosismomlife! Ik hoop dat je op mijn blog herkenning vindt en inspiratie opdoet. Met mijn handen in het haar tot trotser dan trots, ik deel mijn #realmomlife met je. On the side: tips, to do's, kids fashion, personal stuff and coffeeeeeee. Did I already mention I loveeeee cappuccino ;)?!
Je dagelijkse dosis #momlife
UA-111272730-1