Shoptip! Zeemancollectie voor jongens!

Ja hoor, Zeeman heeft het weer gedaan. De folder van afgelopen week stond weer bomvol leuke kinderkleding! Ik ging gelijk even kijken en je weet wat kijken betekent he……

Pssst, ik vertel je ook mijn shoptactiek voor shoppen in budgetwinkels.

Zomercollectie Zeeman

Ik heb achterin de kast van James nog wel wat korte broekjes en shirts van vorig jaar liggen waarvan ik dacht, dat kan nog wel een keer voor dit jaar. Maar bij nader inzien is de helft daarvan alleen geschikt voor de speeltuin en de andere helft oogt toch wat klein. Oftewel, shopping is approved.  Om weer gewoon even een start te maken in het seizoen is Zeeman echt een prima alternatief.  Ze maken tegenwoordig echt leuke collecties en gebruiken frisse kleuren en prints!

Mijn shoptactiek in budgetwinkels

De kleding in budgetwinkels is qua stof of pasvorm niet altijd te vergelijken met een mooi merk.  Maar soms kun je mazzel hebben en zitten er echt goede items tussen. Hoe vaak ik niet te horen krijg dat mensen niet gedacht hadden dat iets van de Kiabi, Zeeman of Primark vandaan zou komen. Hoe ik dat doe? OK, ik verklap je mijn shoptactiek ;).

Je kunt zo echt wel de items eruit halen, die er niet per definitie uitzien alsof ze maar 3 euro gekost hebben!

Mijn shoptactiek

 1. Het begint met shoppen in de winkel in plaats van online: het ene t-shirt is qua pasvorm en kwaliteit het andere niet en juist daarom shop ik dan ook het liefst in de winkel.
 2. De pasvorm goed inschatten. Is een shirt lang en smal? Dat is vaak positief. Breed en kort is minder……
 3. Zo ook met de stoffen/kwaliteit:een tule rokje moet wel van een bepaalde kwaliteit zijn om niet over te komen als verkleedkist-item. Voelt de stof wat stug? Meestal een teken van 2 x wassen en scheef en niks meer waard. Soepel en zacht, hier kunnen we nog wel eens lang plezier van hebben.
 4. Last but not least, mix & match met de rest van de kleding die je al hebt! Een combi van budget en merk en je outfit is klaar!

Je kunt zo echt wel de items eruit halen, die er niet per definitie uitzien alsof ze maar 3 euro gekost hebben!

Shop results!

Anyways, afgelopen week dus weer eens de Zeeman binnen gelopen omdat ik leuke dingen in de folder zag staan. Zowel voor meisjes als voor jongens, maar eerlijk is eerlijk voor Julie heb ik wel even genoeg.  Alleen dus even geshopt voor James. Ik zag leuke shirts met frisse zacht groene kleurtjes en prints en ze hadden leuke shorts, in dezelfde fijne kleuren als de shirts. Ik kon zo dus makkelijk combi’s maken. Ook viel mijn oog nog op een vest met opvallende capuchon. Ik wist zeker dat James die erg leuk zou vinden en nu het weer nog af en toe omslaat is een extra vest altijd fijn. Ik heb de outfits afgemaakt met James zijn nieuwe sneakers van Shoesme. Witte schoenen matchen natuurlijk makkelijk, maar door de blauwe speelse streep lijkt het precies te kloppen, super leuk! Zie je, hier breng ik mijn mix & match tip gelijk in praktijk ;).

Ready for some pics?

Ooh ja, wat heeft dat allemaal gekost?! Ik betaalde voor 2 shirts, een vest en 2 shorts nog geen 30 euro!

Omdat de collecties bij Zeeman snel wisselen en de echte toppers er vaak snel uit zijn heb ik mijn best gedaan deze shoplog zo snel mogelijk na aankoop te plaatsen. Snel naar de dichtsbijzijnde winkel als je wat leuks gezien hebt, ik hoop dat je dan nog slaagt! En anders gebruik je gewoon mijn shoptactiek voor de volgende ronde ;). De schoenen van Shoesme komen ook uit de nieuwste zomercollectie en zijn zowel in de winkel als online verkrijgbaar.

Shoppen jullie wel eens bij de Zeeman?

Liefs Mathilde

Tags: , , , ,

Related Posts

by
Hoi! Ik ben Mathilde, mama van Julie (7 jaar) en James (5 jaar). Mijn kinderen en alles wat daarbij komt kijken, geven mij een hoop schrijfinspiratie. Omdat wij mama's elkaar best een beetje mogen steunen in het 'mama zijn' deel ik mijn ervaringen ook met jou!
Previous Post Next Post

Comments

 1. Beantwoorden

  Oh thnx voor de tip! Morgenmiddag maar even kijken bij Zeeman, want Luca heeft ook nog wat shirtjes nodig.
  Marieke onlangs geplaatst…Bye bye March – Mariekes Monthly #3My Profile

  1. ja zou snel gaan! Meestal zo weg die dingen. En van het weekend mooi weer he! Korte broeken aan ;), Liefs!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

0 shares

Hi there!

Je dagelijkse dosis #momlife

Je dagelijkse dosis #momlife

Welkom op Coffee and Kids, #jedagelijksedosismomlife! Ik hoop dat je op mijn blog herkenning vindt en inspiratie opdoet. Met mijn handen in het haar tot trotser dan trots, ik deel mijn #realmomlife met je. On the side: tips, to do's, kids fashion, personal stuff and coffeeeeeee. Did I already mention I loveeeee cappuccino ;)?!
Je dagelijkse dosis #momlife
UA-111272730-1