Spinner! Ik ben schuldig…

Don’t blame me maar een week geleden wist ik echt nog niet wat een spinner was. Maar goed zoals dat zo vaak gaat met hypes…. It travels fast. Inmiddels ben ik volledig op de hoogte van de hype, de spinner en hoe ik daar dus mee omga als ouder…..

Spinner, the story

1 week geleden

“Ja mam, gewoon zo’n ding dat rond draait en je kan er kunstjes mee en het maakt geen geluid en het mag GEWOOOOON in de klas he!”

“Ja, sorry Julie, ik heb echt geen idee waar je het over hebt”

“Maar iedereen kent dat hoor!”

“En ik niet, dus heb je pech!”

3 dagen geleden

Ik zie het ene na het andere artikel voorbij komen op social media over……. (Aaaah, zo heten ze dus) Spinners. Ik begrijp ook uit het merendeel van die artikelen dat het niet zomaar een speelgoedje is, maar gebruikt kan worden voor kinderen met bijvoorbeeld concentratieproblemen. Mocht je daar meer over willen weten, Mamaliefde legt het goed uit: lees hier verder.

Alleen zoals dat gaat met hypes heeft iedereen ineens zo’n ding in zijn of haar handen en schijnt er van geconcentreerde kinderen in de klas nog weinig sprake te zijn.

Hmmm, dat ding komt er bij ons dus mooi niet in!

2 dagen geleden

Ik sta op het schoolplein en zie denk ik, serieus waar, 80% van de kinderen met een spinner in hun hand naar buiten lopen…. My God, onder welke steen heb ik gelegen….? Ik  nam Julies, ‘écht IE-DE-REEN heeft er één he mam’ praat niet serieus genoeg zo te zien.  Ik voel de druk…. de sociale druk, in dit geval dan mijn julie, in haar klas…. Iedereen en zij niet.

1 dag geleden

Onder schooltijd rijd ik op en neer naar de speelgoedwinkel en haal zo’n ding, eh spinner. Eerlijk, ik haal er 2… Ook één voor James. Simpelweg omdat ik geen zin heb in ruzie thuis. Ze kosten €5,-, iets met #chooseyourbattles

In de lunchpauze komt Julie thuis en wacht haar spinner op haar lunchbordje….. WAUW, tegen die dankjewel daar kan geen dagje pretpark of het nieuwste barbiehuis tegenop! Ze is blij, heel blij en dan dus ik ook ;).

Ik ben dan wel even zo’n flauwe mama die zegt dat ze eerst aan de juf gaat vragen hoe het staat met het ‘spinner-beleid’ in de klas voordat hij mee mag. Ik begrijp van de juf dat komende maandag dat zo ongeveer agendapuntje 1 is.

“de kinderen merken zelf nu ook wel dat het best wel moeilijk is om de spinner even met rust te laten”.

Vandaag

Ok, dat ding gaat nu weg! Als we aan tafel zitten leg je de spinner weg…. Nee, jongens het is nu bedtijd. En ja, je kunt ook slapen ZONDER spinner.

Wanneer waait deze hype weer over?

Hype

Dit is denk ik mijn eerste ervaring als mama met een echte hype. Ik denk dat je sterk in je schoenen moet staan als ouder om je kind daar niet aan ‘mee te laten doen’. Gelukkig gaat het nu om een ding van €5,-, maar ja, toch. Ik zie het voor mijn kinderen echt als speeltje en absoluut niet als waar het eigenlijk voor bedoeld is. Geef ik nu al een voorbeeld van meedoen met de massa? Pffff, parenthood #zucht

Hebben jullie ook al een spinner in huis? 

Liefs Mathilde

Tags: ,

Related Posts

by
Hoi! Ik ben Mathilde, mama van Julie (7 jaar) en James (5 jaar). Mijn kinderen en alles wat daarbij komt kijken, geven mij een hoop schrijfinspiratie. Omdat wij mama's elkaar best een beetje mogen steunen in het 'mama zijn' deel ik mijn ervaringen ook met jou!
Previous Post Next Post

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

0 shares

Hi there!

Je dagelijkse dosis #momlife

Je dagelijkse dosis #momlife

Welkom op Coffee and Kids, #jedagelijksedosismomlife! Ik hoop dat je op mijn blog herkenning vindt en inspiratie opdoet. Met mijn handen in het haar tot trotser dan trots, ik deel mijn #realmomlife met je. On the side: tips, to do's, kids fashion, personal stuff and coffeeeeeee. Did I already mention I loveeeee cappuccino ;)?!
Je dagelijkse dosis #momlife
UA-111272730-1