Stichting Babyspullen, het is nodig!

Je bent zwanger! Het eerste wat je doet is naar de Prenatal rennen en alvast 1 zo’n klein schattig mutsje kopen of een lief rompertje. De rest komt later. Je gaat aan de gang met de babyuitzetlijst en gedurende die 9 maanden bouw je je huis langzaam volmet babyspullen. Een kleintje heeft zo veel nodig! Maar wat heeft het nu echt nodig aan babyspullen, wat zijn de onmisbare items voor die eerste maanden? Voor de meeste mensen niet eens vraag die zij zichzelf stellen. We gaan gewoon braaf de hele shoppinglist van Prenatal en Hema af. Maar wist je dat 1 op de 9 ouders zich dit wel af moet vragen als zij zwanger zijn en er is een baby op komst….

boodschappenlijst van stichting babyspullen: dit kunnen zij dus nog echt gebruiken! boodschappenlijst van stichting babyspullen: dit kunnen zij dus nog echt gebruiken!

Armoede

In Nederland groeit 1 op de 9 kinderen op in armoede. Het kopen van babyspullen is voor deze ouders een luxe. Zij kunnen niet voorzien in de basisbehoefte van hun pasgeboren baby. Voor deze groep ouders is Stichting Babyspullen opgericht.

Oprichtster Marjolijn Hermus met de Babybox Oprichtster Marjolijn Hermus met de Babybox

“De pakketten worden uitsluitend verstrekt op basis van een verwijzing van bijvoorbeeld Jeugdzorg of de Voedselbank. Zo weten we dat de paketten terecht komen bij gezinnen die het echt nodig hebben,” aldus Marjolein Hermus, oprichtster van de stichting Babyspullen.

Awareness-camagne ‘LUXE’

Vandaag, 17 oktober start de stichting Babyspullen een 9-daagse  awareness-campagne op haar facebookpagina en website.  Iedere dag komt er een post online met daarin de vraag of dit babyproduct echt noofzakelijk is of juist een luxeproduct?

Help ook mee

Het zou super fijn zijn als jullie de posts van Stichting Babyspullen willen delen in je eigen netwerk. Hoe meer ouders het bereikt, hoe beter.  Daarnaast hebben we misschien allemaal nog wel wat liggen waar de de Stichting Babyspullen wat aan heeft. Ik ga in ieder geval nog even kijken of ik wat babyspullen heb liggen!  Wat voor ons vanzelfsprekend is en overbodig in een kast ligt, kan voor de stichting erg bruikzaam zijn!

 Wat is jouw antwoord?

Welk item was voor ons geen overbodige luxe? Los van luiers en veeeeeel rompers, denk ik toch wel de kruik. Julie is van oktober en ik heb de eerste maanden de kruik toch echt veel moeten gebruiken. In eerste instantie in haar bedje natuurlijk, maar later ook om de kinderwagen vast op te warmen.  Welk item was datbij jou?

Liefs Mathilde

Tags: , , , ,

Related Posts

by
Hoi! Ik ben Mathilde, mama van Julie (7 jaar) en James (5 jaar). Mijn kinderen en alles wat daarbij komt kijken, geven mij een hoop schrijfinspiratie. Omdat wij mama's elkaar best een beetje mogen steunen in het 'mama zijn' deel ik mijn ervaringen ook met jou!
Previous Post Next Post

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

0 shares

Hi there!

Je dagelijkse dosis #momlife

Je dagelijkse dosis #momlife

Welkom op Coffee and Kids, #jedagelijksedosismomlife! Ik hoop dat je op mijn blog herkenning vindt en inspiratie opdoet. Met mijn handen in het haar tot trotser dan trots, ik deel mijn #realmomlife met je. On the side: tips, to do's, kids fashion, personal stuff and coffeeeeeee. Did I already mention I loveeeee cappuccino ;)?!
Je dagelijkse dosis #momlife
UA-111272730-1