Tag Time: Ik ben zo’n moeder die….

Hoogste tijd voor weer wat nieuwe confessions. Stiekem willen we namelijk allemaal weten hoe andere mama’s het doen….. Drie keer raden, ik doe ook maar wat. Tags zijn een soort van doorgeeftreintje. Op zijn tijd wel leuk om in te vullen dus toen ik van Dewi van Firma Mama deze tag kreeg dacht ik gelijk let’s do this. Hier is mijn versie van: ik ben zo’n moeder die..

 Ik ben zo’n moeder die vindt dat haar kinderen moeten sporten.

Ja, dat ben ik.  Nu ze 4 en 7 zijn, ‘moet’ nog niks vind ik, maar ik vind het wel heel fijn om te zien dat ze beide al plezier hebben in het uitoefenen van een sport. Dat Julie misschien niet op ballet blijft omdat ze iedereen hoort over hockey of zelf ook nog steeds een interesse heeft voor paardrijden, dat zien we volgend jaar wel weer. Nu heeft ze ballet gekozen en dat gaan we dit seizoen dan ook sowieso afmaken.  Het liefst zou ze alle drie doen denk ik als ik het haar vraag. Ze zijn nog zo klein en er moet ook ruimte zijn voor afspreken en lekker even niksen na een schooldag. Straks wordt het allemaal nog druk genoeg.

James heeft plezier in Judo, maar als de zwemles over een half jaartje gaat beginnen dan gaat dat toch echt even voor. 2 x in de week zwemmen lijkt me dan genoeg. En daarna…… Eindelijk voetballen of blijft Judo?!

Ik ben zo’n moeder die zich bemoeit met de uitnodigingen van het kinderfeestje.

Ja. Ik vind het gewoon niet leuk als vriendjes of vriendinnetjes waar altijd mee gespeeld wordt maar toevallig een keer 2 weken voor de verjaardag niet. Dat die dan ineens niet op het feestje zouden komen en een kindje waar 1x mee afgesproken is dat ‘plekje inneemt’. Dus ja, ik probeer dat wel subtiel te sturen.

Ik ben zo’n moeder die na het avondeten niet kan wachten totdat haar kids op bed liggen.

Begin van de week, ja. We komen om maandag en dinsdag beide laat thuis van werk, eer we goed en wel gegeten hebben is het 7u. De kinderen zijn moe van school en soms sleept de weekenddrukte nog een beetje na… Dus ja, hop hop naar bed en tijd voor rust in huis.

De weekenden daarentegen vind ik het vaak heerlijk als ze in hun pyjama nog even lekker bij me op de bank kruipen en we samen een tv-avondje hebben of een spelletje kunnen doen.

Ik ben zo’n moeder die alleen de leuke dingen wil doen op school.

Absoluut niet. Ik zou het wel willen, maar ik begrijp dat er ook minder leuke taakjes vervuld moeten worden…. Ik heb me de afgelopen 3 schooljaren van Julie gestort op de poetsavonden. Opmerkelijk om te zien hoe langzaam die inschrijflijsten zich vullen ten opzichte van de ‘kerstviering’. Anyway, dit jaar laat ik het poetsen aan me voorbij gaan en dacht ik, ik doe de leesles wel. Iedere vrijdagochtend een half uurtje, kleine moeite toch(dacht ik). Tot je man op vrijdagochtend zegt: “Zal ik de kinderen vandaag even naar school brengen, kan jij lekker blijven liggen vandaag.” En dat jij dan heel enthousiast zegt:  “Jaaaaa super fijn schatje.” And than 5 minutes later, it hits you…..vrijdagochtend half 9, je-hebt-leesles….aaarghhhh

 Ik ben zo’n moeder die helemaal niet mee wil op schoolreisje

Nee, inderdaad. Ik heb geen zin om 6 mega drukke kinderen in toom te houden, niet kwijt te raken, een hele dag in een pretpark te lopen, met een kind naar de EHBO te moeten én mijn eigen kind niet eens in mijn groepje te hebben. Nee, doe mijn maar een cappuccino to go en een rondje stad.

Do I hear meeeeeeee- time???

Ik ben zo’n moeder die soms maar met een halfoor luistert

Ja, want dan ben ik ondertussen even een foto aan het bewerken of een berichtje aan het posten. Of ik heb gezeur over snoep en niks om mee te spelen al een paar keer eerder gehoord. Of I just get the point al na 3 woorden maar mijn kleuter blijft even ‘hangen’ in zijn verhaal. Neeeee, neeeheee als je die buitenste binnen draait en dan die andere buitenste buiten dan … en als je dan …… maar je kan oooohooook…..  #halfoor #igetthepoint #jeklerenzittennietgoed

ik ben zo’n moeder die regelmatig roept: jongens ga lekker naar buiten

Als ze lopen te jengelen dat ‘ze niks te doen hebben’ en het komt niet met bakken uit de lucht gevallen, roep ik inderdaad…. Ga even lekker naar buiten, op de trampo, op de schommel, pak je fiets, doe iets, doe iets nuttigs.

Ik ben zo’n moeder die heel erg kan genieten van me-time

Zeer zeker. Ik heb echt respect voor vrouwen die voor hun gezin kunnen zorgen, zonder ook voor zichzelf te zorgen. Is respect het goede woord? Misschien niet, ik snap eigenlijk niet dat ze dat kunnen… Waarom zou je jezelf niet af en toe een goede dosis me-time gunnen? Volgens mij wordt iedereen daar uiteindelijk blijer van: Happy Me, Happy Mom, Happy Wife.

Ik ben zo’n moeder die een hekelt heeft aan zwemmen.

Ach hekel…. Als je met een beetje mazzel je peuter thuis kunt laten,  het aankleden en douchen volledig zelfstandig verloopt en jij ondertussen even lekker in alle rust van je cappuccino kunt genieten en gezellig bijkletst met andere leuke mama’s dan is het best ok.

#reallife version: meestal had ik een peuter aan mijn zij, oh wacht, ik bedoel mijn been, die zijn middagdutje nodig had, kwamen we haastig binnen, vergaten we een waterschoen of een regenjas of een kijkles, word je zelf zeiknat als je de haren van je kind probeert te wassen, krijgen ze wéér geen sticker voor het volgende badje, smaakt de cappuccino in de kantine onder het genot van nog 10 krijsende peuters die hun middagdutje missen toch anders…

Maar hekel is verder een groot woord.

Ik ben zo’n moeder die alles vergeet

Nou ja…..alles?? Echt niet alles, maar inderdaad soms vergeet ik wel eens iets. Lang leve mijn hoofd vol werk, blog, schoolafspraken, kindersport, huishouden, weekendactiviteiten met vrienden en gezin. Ja, ik heb een agenda, maar dan nog. Bij deze dus alvast sorry….sorry als ik vergeten ben om laarsjes mee te geven op de boswandelingdag. Sorry als ik vergeten ben dat je iedere week op donderdag gym hebt én geen armbandje om mag hebben.

Dank aan lieve medemama’s die weten hoe het werkt en op hun eigen ‘goede dag’ (oh yes, ik heb vandaag overal aan gedacht, zelf aan de mama’s die misschien iets vergeten zijn) mij tippen om morgen vooral niet te vergeten dat…..  Dank je :).


Eerlijk he

Zooo dit was weer een hele lading eerlijkheid. Zo gaan die dingen dus bij mij… Perfect? Verre van. Doe ik mijn best? 100% but hey, that’s momlife toch.

Alles gelezen? Herkenbaar of juist heeeeeel anders? Deel jij ook een antwoord op 1 van de vragen in de comments. Vind ik leuk :).

Lieve Kelly ( Mrs. MamaKelly), Magalie(Mommy’s Life) en Janneke(Janneke Koijen) Vullen jullie deze tag ook in? Heel benieuwd naar jullie antwoorden.

Liefs Mathilde

Tags:

Related Posts

by
Hoi! Ik ben Mathilde, mama van Julie (7 jaar) en James (5 jaar). Mijn kinderen en alles wat daarbij komt kijken, geven mij een hoop schrijfinspiratie. Omdat wij mama's elkaar best een beetje mogen steunen in het 'mama zijn' deel ik mijn ervaringen ook met jou!
Previous Post Next Post

Comments

 1. Zo herkenbaar.. haha vooral de ik wil niet mee op schoolreisje moeder!

  1. Beantwoorden

   haha….yup 😉

 2. Beantwoorden

  Wat een verademing maar ook heerlijk om te lezen haha. Ik sluit me geheel aan bij het doen van een vreugdedansje als de twee slapen hoor! Poeh, trek direct mijn joggingbroek aan ( hopelijk belt er geen collecte meer aan 🙈) en schenk een wijntje, thee of koffie in. Even opladen na een dag. Het verhaal van de zwemles ,hihi geweldig geschreven en moet zeggen dat ik daar wel tegenop zie… 🙄😬

  • Manon
  • 14 november 2017
  Beantwoorden

  Oef ja, ik kan ook heeeel blij zijn als beide kids eindelijk in bed liggen en de rust is wedergekeerd… heerlijk bankhangen zonder dreumes die wil knuffelen, of kleuter die wil stoeien. Beide leuk, maar ik wil die bank ook eens voor mezelf! En zwemles.. geen idee nog. Mijn zoontjes eerste zwemles verliep vorige week nogal vervelend door wat foutjes van de mensen daar, en nu wil hij niet meer… begin ondanks al mijn overtuigingpogingen de hoop te verliezen om hem nog dat bad in te krijgen donderdag :-(… we’ll see. Mag ik vragen waar jouw kids op zwemles hebben gezeten?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

0 shares

Hi there!

Je dagelijkse dosis #momlife

Je dagelijkse dosis #momlife

Welkom op Coffee and Kids, #jedagelijksedosismomlife! Ik hoop dat je op mijn blog herkenning vindt en inspiratie opdoet. Met mijn handen in het haar tot trotser dan trots, ik deel mijn #realmomlife met je. On the side: tips, to do's, kids fashion, personal stuff and coffeeeeeee. Did I already mention I loveeeee cappuccino ;)?!
Je dagelijkse dosis #momlife
UA-111272730-1