Terras hoppen in Oisterwijk met Urban Pixxels #VisitBrabant

Ken jij nog een leuke speeltuin of een leuk terras? Het wordt me regelmatig gevraagd en vaak kan ik er wel een aantal noemen. Dat mijn blogs inmiddels hun weg gevonden hebben binnen de tourist branch had ik niet verwacht, maar niets is minder waar. Ik ging als ‘local’ op pad met Jacintha van Urban Pixxels (reisblog) en hopte met haar langs enkele Oisterwijkse terrassen. Bekende terrassen, maar toch voor mij ook nog een verrassend terras op de Lind, waar we echt heerlijk gegeten hebben (spoiler alert…asperges, zo lekker!). Kijk en lees mee naar onze ervaringen die dag.

Terras hoppen in Oisterwijk

#visitbrabant #hetgrootsteterrasvannederland

Een tijd geleden plaatste ik een blog over ‘mijn favoriete terrassen‘. De meeste terrassen die ik genoemd heb, zitten in Oisterwijk. Er zijn nu eenmaal veel fijne plekjes daar en het is dichtbij voor mij. Enkele weken geleden kreeg ik een mail van gemeente Oisterwijk, dat zij destijds de blog gezien hadden en nu voor een samenwerking met Visit Brabant een ‘local’ zochten die Jacintha van de reisblog Urban Pixxels (overigens een aanrader om te volgen voor reistips en foto’s van de mooiste plekjes over de hele wereld) kon vergezellen tijdens het terras hoppen door Oisterwijk. Ik kom natuurlijk niet uit Oisterwijk, maar weet mijn weg er inmiddels aardig te vinden…. Gaat dus vast goed komen als personal tour guide ;).

Startpunt: Kafé van Leer

We starten bij Kafé van Leer. Hier ben ik wel bekend, zit er graag een koffie te drinken terwijl Julie balletles heeft in het pand ernaast. Ik maak kennis met Jacitha en haar vriendin en we ontvangen gelijk de ‘briefing’ van onze fietstocht. Oeps, op de fiets…. Met mijn auto weet ik goed de weg overal, maar met de fiets? Anders is er altijd nog google maps toch ;).  We zitten op een krap tijdschema, 2 terrassen in zo’n 2 uur. Het is trouwens echt een heerlijke dag, daar hebben we echt mazzel mee. Perfect terrasweer. Tijd om fietsen uit te zoeken, en gaan!

First stop: Boshuis Venkraai

Van Kafé van Leer ben je in zo’n 10-15 minuten wel naar Boshuis Venkraai gefietst. Eenmaal aangekomen worden we al verwacht, oh help we lopen nu al achter op schema ;). We mogen 1 van de heerlijke biertjes proberen, echter is het nog ‘vroeg’ en zijn we geen echte bierliefhebbers dus het wordt cappuccino en twee verse muntthee’s. Boshuis Venkraai zit in de bossen van Oisterwijk en is vaste stop voor vele fietsers en wandelaars. Na een half uurtje bij Boshuis Venkraai, was het tijd om te gaan. Op naar terras nummer 2!

Second stop: Restaurant de Swaen

Vanuit de bossen fietsen we in wederom 10-15 minuten naar het centrum van Oisterwijk. We zoeken een plekje voor onze fietsen op ‘De Lind’ en zoeken Restaurant de Swaen op. De terrassen op De Lind zitten bij mooi weer gegarandeerd vol en dat is bij Restaurant de Swaen niet anders. Gelukkig was er een plekje voor ons vrij gehouden. De gastheer ontving ons en vertelde gelijk wat ze voor ons ‘ in petto hadden’, een heerlijk lunch met voor- hoofd- en nagerecht, tevens voorzien van passende wijnen (had de organisatie toch een goed punt met die fiets). Het klonk allemaal erg lekker dus we konden niet wachten!

Als voorgerecht kregen we Asperges op Vlaamse wijze (gekookte asperges, saus met ei, peterselie en roomboter) met een glas witte wijn erbij. De asperges waren echt héérlijk. Voor het hoofdgerecht kregen we Melkkalf & morieljes (gegrilde blanke kalfslende, krokante zwezerik, lentegroentjes en romige saus met morieljes) met een fijne rode wijn erbij geserveerd.  Al was ik niet zo’n fan van de zwezerik, al het andere wat op mijn bord lag was wederom heerlijk. Als dessert wachtte ons nog een op eigen wijze gemaakte dame blanche. We mochten deze eten van prachtige gouden bordjes!

Echt aan alles wordt hier gedacht, de bediening was top en perfect ‘hoe het hoort’, echt een genot om zo te mogen lunchen. Na afloop kregen we nog een kijkje in de oude wijnkelder en keuken, erg leuk. Ik kan niet anders zeggen dan dat ik aangenaam verrast was door Restaurant de Swaen. Ik zou er zo snel niet binnenlopen, maar als ik me nu voorneem eens goed te gaan lunchen of dineren, dan staat de Swaen zeker tussen onze opties!

Last Stop: Kafe van Leer

Na een heerlijke middag sluiten we met volle buiken onze tour door Oisterwijk weer af. De fietsen worden weer ingeleverd en Jachintha en haar vriendin maken zich op voor de volgende stop van het #visitbrabant programma. Mijn ‘aandeel’ zit erop en ik fiets rustig naar huis.  Nieuwe mensen ontmoet,  heerlijk gegeten en gedronken, een geslaagde middag. Dankbaar dat ik dit toch maar weer  te danken heb aan ‘die blog van mij’.

Het grootste terras van Nederland

Wist je trouwens dat Oisterwijk het grootste terras van Nederland is? Niet 1 specifiek terras, maar alle terrassen bij elkaar dus wel! Leuk feitje toch? Ervan uitgaande dat ik ze lang niet allemaal ken, heb ik waarschijnlijk nog heel wat terrassen in Oisterwijk te testen komende zomer ;).  Wat is jullie favoriete terras of restaurant in Oisterwijk?

Liefs Mathilde

Tags: , , , ,

Related Posts

by
Hoi! Ik ben Mathilde, mama van Julie (7 jaar) en James (5 jaar). Mijn kinderen en alles wat daarbij komt kijken, geven mij een hoop schrijfinspiratie. Omdat wij mama's elkaar best een beetje mogen steunen in het 'mama zijn' deel ik mijn ervaringen ook met jou!
Previous Post Next Post

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

0 shares

Hi there!

Je dagelijkse dosis #momlife

Je dagelijkse dosis #momlife

Welkom op Coffee and Kids, #jedagelijksedosismomlife! Ik hoop dat je op mijn blog herkenning vindt en inspiratie opdoet. Met mijn handen in het haar tot trotser dan trots, ik deel mijn #realmomlife met je. On the side: tips, to do's, kids fashion, personal stuff and coffeeeeeee. Did I already mention I loveeeee cappuccino ;)?!
Je dagelijkse dosis #momlife
UA-111272730-1