Tip: Kinderfeestje, ga koken!

Een kinderfeestje! Zo’n ding waar de meeste mama’s al weken, zo niet maanden van te voren mee bezig zijn. Hoeveel kinderen nodig je uit, maar nog belangrijker, wat ga je doen?! Sanne heeft voor haar Saar een super leuk feestje georganiseerd en vertelt je er vandaag alles over.

Vorige maand werd Saar 5 jaar en natuurlijk is het dan tijd om te starten met het organiseren van haar eerste vriendinnen kidsparty. Eén ding wist ik al heel zeker, het kinderfeestje zou buiten de deur plaats gaan vinden.

De tip die ik ruim voor het zelf mogen krijgen van kinderen kreeg. ‘’Doe het lekker buiten de deur en kom weer terug in een opgeruimd en schoon huis.’’ Ieder jaar begin ik al tijdig met rondkijken en neuzen, social media houd ik extra in de gaten en ook tips van vriendinnen zijn welkom. Saar wil ons altijd meehelpen in de keuken, met een bot mes snijdt ze de boontjes of worteltjes doormidden en het roeren in cakebeslag zorgt voor vrolijke pretoogjes. Vooral wanneer ze hierna de beslagkom mag uitlikken. Toen ik in september vorig jaar op de tijdlijn van een goede vriendin KidsKitchen bij Vulders in Oisterwijk voorbij zag komen, wist ik het. Wij gaan met haar vriendinnetjes aan de kook!

Kinderfeestje – Koken met kinderen

Thank god there’s Irene.

Na het sturen van een mail aan KidsKitchen was het zo geregeld. Irene belde mij gelijk op en we bespraken de mogelijkheden en wensen. Irene denkt mee en vertelt heel enthousiast wat er allemaal mogelijk is. Er is voldoende te koken, worstenbroodjes, appeltaartjes, slangenpizza, bonbonrotsjes, bitterballen en kipnuggets. Irene begeleidt het hele gebeuren en heeft alles onder controle. Als papa en mama kun je lekker van een drankje genieten en met een scheef oog alle kinderen in de gaten houden. Actiever meehelpen mag en kan ook zeker, het is maar net wat je op dat moment wil.

Vooraf stem je af welke 3 gerechtjes er tijdens het kinderfeestje gemaakt gaan worden. Aangezien ik 3 gerechten best veel vond gaf Irene ook de mogelijkheid om schorten te pimpen. Dit vond ik een fijne afwisseling, hadden de meiden ook nog wat te knutselen tussendoor. Het werken aan het aanrechtblad in de professionele keuken was vanwege de lengte van de meiden niet handig dus een gezellig gedekte tafel met stoelen eromheen, die versierd klaarstond bij binnenkomst, was meer dan prima.

Hartjes en geen robots

Op de woensdagochtend werden de dames verwelkomt met een cupcake die ze mochten versieren en een enorme ranjatoren waar ze zelf hun ranja konden inschenken, zoveel als ze wilden. Er werd gezongen en de kadootjes werden uitgepakt waarna het tijd was voor de koksmutsen en schorten. We begonnen met het maken van bonbons. Gesmolten chocolade in verschillende vormpjes gieten met behulp van een lepel. Lekker kliederen en vooral kibbelen dat ieder het hartjesvormpje zou krijgen want de robots waren voor jongens. Dus netjes het klokje rond met alle vormpjes zodat niemand werd overgeslagen.

De likschelp

Ja ja, kennen jullie hem ook nog van vroeger? En deze gingen de meiden nu zelf maken. De schelpen mochten met stift versierd worden zodat we strakjes nog wisten welke schelp van wie was. Iedereen kreeg 5 zuurtjes, verschillende kleurtjes – unicorn it is! De zuurtjes legden we in de schelpen. Daarna gingen de schelpen in de oven en hierna werden ze door Irene in de vriezer gelegd. Zo simpel en leuk om te doen. Jullie raden natuurlijk al wat er naar elkaar uitgestoken werd onderweg naar huis, ‘’welke kleur heeft mijn tong’’.

De fabrieksnugget

Na de likschelp gingen we over op de zelf gemaakt en verantwoorde kipnugget. De stukjes kipfilet werden op tafel gezet en deze werd met behulp van een vorkje door de tempura deeg gerold. Over de smaak en vorm van de kipnuggets waren de meningen onder de dametjes verdeeld. Proeven kon er nog net vanaf maar deze variant kon niet tippen aan de ‘’fabrieks’’ kipnugget. Irene had dit goed ingeschat en toverde gelijk de ‘’echte’’ nuggets uit de vriezer. Alleen maar blije gezichten. Tafelfrietjes erbij waardoor we met een voldaan gevoel en met de zelf versierde gebaksdozen, met daarin alle gemaakte creaties en een kookdiploma naar huis konden rijden.

 

Een fantastische ervaring en een super tip als jijzelf nog aan de beurt bent om het kinderfeestje van jouw zoon of dochter te organiseren. Ook zeker geschikt voor jongens wanneer hun interesse bij het koken ligt. Zet KidsKitchen bij Vulders op je lijstje, komt zeker ooit van pas 😉

Liefs Sanne!

Tags: , , ,

Related Posts

by
Mama van Mats (7) en Saar (4) en vooral geen mama die op een roze wolk zit en die alles wil laten doen overkomen als rozengeur en maneschijn. Ze maakt er geen taboe van dat opvoeden de moeilijkste baan is en dat wallen onder de ogen er nu eenmaal bij horen. Haar motto is dat jijzelf de slingers op hangt en dat bij de pakken neer zitten geen optie is!
Previous Post Next Post

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

0 shares

Hi there!

Je dagelijkse dosis #momlife

Je dagelijkse dosis #momlife

Welkom op Coffee and Kids, #jedagelijksedosismomlife! Ik hoop dat je op mijn blog herkenning vindt en inspiratie opdoet. Met mijn handen in het haar tot trotser dan trots, ik deel mijn #realmomlife met je. On the side: tips, to do's, kids fashion, personal stuff and coffeeeeeee. Did I already mention I loveeeee cappuccino ;)?!
Je dagelijkse dosis #momlife
UA-111272730-1