Traveltips met kids, zo kom je een lange reis door!

Ik ben echt gek op vakantie, maar een beetje voorbereiding is wel handig met kleine kids. Inmiddels heb ik al paar verre reizen gehad met Sofie. Daarom deel ik graag mijn traveltips met jullie!

Als je nog twijfelt over een verre reis, gewoon doen! Het valt echt mee!

Traveltips, reizen met kleine kinderen

1: Er komt altijd een eind aan

Vergeet nooit, of het nu 3 of 24 uur is, er komt een eind aan! Hoe relaxter jij bent, hoe relaxter je kind. Toen we met Sofie het vliegtuig in stapte naar Australie was ik zo zenuwachtig, maar als ze 10 minuten gehuild heeft op de hele vlucht was het veel… Zenuwen voor niks dus! Relax mama!

2: Zorg voor afleiding

Ik zorg altijd voor een paar kleine cadeautjes. Het uitpakken alleen is al heel leuk! Je hoeft er niet veel geld aan uit te geven. Denk aan een nieuw kleurboek, leesboekje, stickers, paar duplo dieren en een leuk spelletje of puzzel. Meestal sla ik even in bij de Action en ik koop op vakantie altijd iets leuks voor de terugreis. Op het moment dat de verveling toeslaat dan geef je een cadeautje. Kids blij en weer een uurtje voorbij:-)

3: Zorg voor lekker eten

Waar cadeautjes een afleiding zijn, zijn snacks dat natuurlijk ook. Ik maak altijd een lekkere dingen zakje, waar ze zelf uit mogen kiezen. Voor de kleine kinderen is licht verteerbaar eten ook heel handig. Sofie heeft op de reis naar Australie haar Olvarit potje helemaal weer uitgespuugd, eten valt hoog in de lucht soms toch wat anders. Sindsdien zorg ik voor crackers, genoeg soepstengels en wat rauwkost om lekker op te knabbelen.

4: Pak de luiertas heel slim in!

Voor de kleine kids heb je natuurlijk een luiertas bij je met alle verzorgingspulletjes. De belangrijkste tip is pak deze heel overzichtelijk in. Ik koop bij de hema altijd van die grote etui’s. Dan heb ik er 1 met luiers/doekjes, 1 met lekkere dingen, 1 met knuffeltjes/speen en ga zo maar door. Dan heb je zo te pakken wat je nodig hebt. Ik hou van structuur en mijn man weet dat hij uit de tas moet blijven :-).

5: Ipad

Een uitkomst voor onderweg, je kunt met verschillende apps youtube filmpjes downloaden op je tablet. Dan heb je geen internet nodig en hebben de kids veel plezier met hun favoriete filmjes. Niet alleen ideaal voor onderweg, maar ook als je op vakantie bent en er slechte wifi is!

En ga je vliegen, vergeet dan niet wat te drinken (kopen na douane) of iets te knabbelen bij het opstijgen voor de oren! Niks is vervelender om de vlucht te beginnen met een huilend kind!

Gaan jullie ook weleens ver op reis met de kids en heb je nog leuke tips voor onderweg? Laat het weten in de reacties, dan kunnen we elkaar een beetje helpen!

Liefs Mieke

Tags: ,

Related Posts

by
Mama van Sofie (5) en Benthe (1). Gek op #genieten, #reizen, #kinderkleding en #interieur. Dat laatste gaat dit jaar helemaal goed komen, want we zijn ons eigen huis aan het bouwen. Balans houden is dan ook altijd een uitdaging!✨
Previous Post Next Post

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

0 shares

Hi there!

Je dagelijkse dosis #momlife

Je dagelijkse dosis #momlife

Welkom op Coffee and Kids, #jedagelijksedosismomlife! Ik hoop dat je op mijn blog herkenning vindt en inspiratie opdoet. Met mijn handen in het haar tot trotser dan trots, ik deel mijn #realmomlife met je. On the side: tips, to do's, kids fashion, personal stuff and coffeeeeeee. Did I already mention I loveeeee cappuccino ;)?!
Je dagelijkse dosis #momlife
UA-111272730-1