Trouwen met kinderen

Chocoladevlekken op je perfect witte trouwjurk, snottebellen aan de witte blouse van de bruidegom, stift op het peperdure, maar o zo schattige jurkje van je dochtertje……

Dit is ons gezin, trots! Dit is ons gezin, trots!

Twijfel je al een tijdje over dit topic? Ik kan je uit eigen ervaring vertellen, niet meer twijfelen. Doen!

Laat ik dan wel even bij het begin beginnen Een kindje wilden we sowieso graag, maar eerst trouwen of überhaupt trouwen, daar waren we nog niet helemaal over uit. Uiteindelijk werd het de variant: we hoeven niet te trouwen. Het samen hebben van kinderen zegt zo veel meer dan zo’n papiertje….. Oktober 2010 werd onze lieve Julie geboren. Dol gelukkig! Maar deze newborn mama zou geen echt meisje zijn als ze niet diep in haar hartjetoch stiekem wel echt graag nog een keer zo’n hele mooie jurk aan zou willen. Princess for a day, yes please.

Life goes on                              

Life goes on en baby nummer 2 is onderweg!! It’s a boy, we zullen straks trotse ouders zijn van een koningskoppel, hoe leuk! Ondertussen meld ik me met enige regelmaat bij het kinderdagverblijf, huisarts etc. met de bijbehorende opmerking: mama van Julie (want onze achternamen matchen niet) en komt ‘het’ onderwerp toch weer steeds vaker ter sprake. “Schatje, zullen we het niet gewoon gaan regelen bij het gemeentehuis nu nummer 2 onderweg is? Dan zijn we op papier ook een gezin. Dan voel ik me ook meer bij jullie horen.” En zo had ik nog wel wat argumentjes om de druk op te voeren.  Trouwen met 20 kilo extra gewicht aan je lijf, tot zover mijn princess for a day droom, als er maar getrouwd wordt!  Manlief bleef echter bij zijn standpunt en mijn opmerkingen hadden niet echt effect.

Met een big smile stap ik in het vliegtuig terug naar huis

Met een buik van 30 weken zwanger zwaaien we Julie uit bij opa en oma en rijden we richting vliegveld. Bestemming: St. Petersburg. Rusland is nu niet bepaald het meest voor de hand liggende vakantieland met 2 kleine kinderen dus nog net voordat nummer 2 zich aandient gaan we een weekendje met zijn tweetjes weg, heerlijk! En daar, op de laatste avond, op die prachtige brug in de sneeuw zakt mijn lief door zijn knie en vraagt: “Wil jij niet alleen de allerliefste mama zijn van mijn 2 kinderen, maar ook mijn vrouw?” Whuh?! Did he just popped that question? TROUWEN, wij? JAAAAAAA! Met een prachtige verlovingsring en een big smile stap ik in het vliegtuig terug naar huis.

Trouwen met kinderen

En dan nadert de grote dag, trouwen met kinderen erbij, wat komt daar allemaal bij kijken?  Krijgen de kinderen een eigen rol, welke kleding gaan ze dragen, hoe lang houden ze het vol om gezellig te zijn, zoveel vragen en ideeën? Ik persoonlijk vond het heel belangrijk dat James kon lopen. Ik had het beeld al helemaal in mijn hoofd, broer en zus, lopend hand in hand.  We hebben dus gewacht met trouwen tot net na James zijn 1e verjaardag.

“Wauw mama, je lijkt wel een prinses” “Wauw mama, je lijkt wel een prinses”

 De dag van onze bruiloft is Kevin met James naar zijn ouders gegaan en ik ben met Julie thuis gebleven. Eerst heb ik mijn bruidskapsel laten doen en daarna ben ik Julie haar haren gaan vlechten. Ze liet het allemaal keurig toe en was heel enthousiast over alles wat er bij kwam kijken. Nadat Julie klaar was ben ik mijn jurk aan gaan trekken. Wat ze daarna zei toen ik naar beneden kwam zal ik nooit vergeten. Mijn kleine mopje van 3,5 jaar zei: “Wauw mama, jij bent nu echt de mooiste prinses”, en ze keek zo trots!

 Geen stress    

We zijn in het gemeentehuis getrouwd. Wij hebben er voor gekozen om met zijn viertjes binnen te lopen. Dit is ons mooie gezin en dat willen we laten zien. Als ik nu die foto terugkijk vind ik dat zo’n speciaal moment. Ons gezin! In overleg met de ambtenaar van de burgerlijke stand hebben we een speciale rol voor Julie weggelegd. Zij mocht ons ‘trouwen’.  Weer zo’n extra mooi moment. Na het verhaal van de ambtenaar van burgerlijke stand heeft Julie ons trouwen beklonken door met de hamer er een klap op te geven. Dat gezichtje, weer zo trots. Gedurende de ceremonie liep James een beetje rond of kwam gewoon lekker bij ons zitten. Ongedwongen en geen stress. We wisten dat we kleine kinderen bij het trouwen zouden hebben. Van hen verwachten dat ze drie kwartier stil moeten zitten zou niet eerlijk zijn. Maar ach, het heeft ook wel wat zo’n mannetje dat rond stapt door de zaal. Die kleine dreumesbeentjes in zo’n kort wit broekje en in zijn handje een witte hartjesballon. SMELT.

Onze dochter heeft ons ‘getrouwd’ Onze dochter heeft ons ‘getrouwd’

Als bruid en bruidegom moet je soms, ja echt waar, toch echt even je handen vrij hebben en op die momenten nam mijn zusje James even onder haar hoede. Super fijn en vertrouwd.  Op onze feestlocatie was aan iedereen gedacht, de volwassenen, maar ook zeker de kinderen. Toen het voor James en Julie mooi genoeg geweest was heb ik onze oppas de kinderen op laten halen en zijn ze thuis naar bed gebracht. Wij, trotse ouders van 2 prachtkinderen en nu ook man en vrouw hebben daarna met onze gasten nog gezellig verder geborreld. Het was een prachtdag en ik denk er nog vaak aan terug, zo veel mooie momenten! En niet alleen ik, ook Julie! Onze locatie is vlakbij huis en we komen er nog regelmatig langs. Ik word dan zo blij als ik achterop de fiets een kinderstemmetje hoor: “Hier zijn WE getrouwd he mama?”  en ik mag antwoorden met: “Ja lief, hier zijn WE getrouwd”

Die kleine dreumesbeentjes in een kort wit broekje stappend door de zaal.... Die kleine dreumesbeentjes in een kort wit broekje stappend door de zaal….

Tips, trouwen met kinderen

Zoals al eerder gezegd, twijfel je nog? Niet nodig! Onderstaand mijn tips voor trouwen met je kinderen erbij:

 

  • Geef je (oudere) kinderen een rol: Vanaf het moment dat ze kunnen lopen kan dit al, denk bijvoorbeeld aan het brengen van de ringen
  • Heb je een dochter? Ze zal zo trots zijn op een boeket net als haar mama: Vraag de bloemist een kleinere versie van het trouwboeket te maken
  • Zorg voor een vertrouwde oppas. Het is een spannende dag met veel indrukken: Je zult als bruid en bruidegom echt af en toe je handen vrij moeten hebben
  • Zorg dat er ook een vriendje of vriendinnetje van je kinderen aanwezig is: Ze zullen zo toch ook minder snel aan jullie ‘hangen’
  • In overleg met de locatie kan veel geregeld worden voor de kinderen: Denk aan een kindertafel, wat speelgoed, kinderchampagne, kidsproof eten
  • Geef de kinderen een eigen tasje met daarin hun needs for the day: Denk aan een zakje snoep, speelgoedje, hun knuffel of tutje, snoetepoetsers
  • En last but not least: GENIET, geniet van je mooie gezin en alle mooie momenten die komen gaan!
Mocht je nog gaan trouwen, ik wens je in ieder geval een prachtdag toe!

Liefs Mathilde

 Laat je mij even weten of je als aanstaande mama bruid iets aan mijn tips hebt gehad? Of heb je nog aanvullende tips? Deel deze dan onder de blog. 

ps: deze blog is eerder ook verschenen op www.mamatothemax.nl

ps2: foto's van onze prachtige dag zijn gemaakt door Jeroen Vos Fotograaf

 

 

 
Tags: , , ,

Related Posts

by
Hoi! Ik ben Mathilde, mama van Julie (7 jaar) en James (5 jaar). Mijn kinderen en alles wat daarbij komt kijken, geven mij een hoop schrijfinspiratie. Omdat wij mama's elkaar best een beetje mogen steunen in het 'mama zijn' deel ik mijn ervaringen ook met jou!
Next Post

Comments

  1. teste

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

0 shares

Hi there!

Je dagelijkse dosis #momlife

Je dagelijkse dosis #momlife

Welkom op Coffee and Kids, #jedagelijksedosismomlife! Ik hoop dat je op mijn blog herkenning vindt en inspiratie opdoet. Met mijn handen in het haar tot trotser dan trots, ik deel mijn #realmomlife met je. On the side: tips, to do's, kids fashion, personal stuff and coffeeeeeee. Did I already mention I loveeeee cappuccino ;)?!
Je dagelijkse dosis #momlife
UA-111272730-1