UV-shirts voor kinderen: review

Wat waren er een hoop heerlijke zonnige dagen hé de afgelopen weken. Hard werken voor ons mama’s deze dagen: de kinderen insmeren, insmeren en nog eens insmeren met zonnebrandcrème. Je wil niet op je geweten hebben dat die tere kinderhuidjes verbranden, maar eerlijk is eerlijk: zittend aan het water, op het terras, in de tuin spelend met water, voor je het weet denk je net 5 minuten te laat aan de volgende insmeersessie…. een uitkomst zijn dan toch wel UV shirts. Maar ja, zeker nu ze wat ouder zijn en een mening hebben, dragen ze die graag? Julie en James gingen aan de slag als testpanel voor de UV shirts van Stoerekindjes.nl!

UV shirts kiezen

Ik heb voor Julie en James online in de webshop van Stoere Kindjes voor ieder een UV shirt uit mogen zoeken. Een overzichtelijke webshop met heel veel keuze! Vooral dat laatste viel  me op. Er zijn echt heel veel leuke kleuren, maar ook echt mooie tinten denk aan petrol blauw, peach, melon. Veel shirts hebben ook een leuke print voor of achter  op de rug. Ik was er voor James vrij snel uit: petrol blauw met een stoere indianenafbeelding op zijn rug in maat 104. Voor Julie ging ik aan de twijfel tussen verschillende kleuren en prints. Meloen of ijs, meloen of ijs? Het is geworden…… Ananas! Ook al zo’n leuke vrolijke zomerse print. Ik bestelde voor haar maat 122-128. Beide UV zwemshirts zijn van het merkje Petite Crabe.

Tijdens die eerste zomerse weken, of op vakantie waar de zon goed brandt, op het heetst van de dag, dan hebben mijn kinderen een paar uurtjes een UV shirt aan.

UV shirts in gebruik

De shirts voelen heel soepel en dun aan. Waar ik eerder al eens UV shirts heb gehad die vrij stug voelden leek me dit wel prettig voor de kinderen. Doordat ze zo soepel zijn kregen we de shirts ook makkelijk uit in natte staat. Dat vind ik wel echt een pluspunt. Niks zo erg dan een te strak nat shirt over het hoofd van je kind te moeten trekken.

Voor zowel Julie en James vielen de shirts goed op maat. In het begin ogen ze nog wat ruim, maar eenmaal in het water zitten ze echt prima. Waar te klein of heel erg nauw aansluitend, niet prettig is met aan/uitkleden, is te groot daarentegen weer niet prettig met zwemmen en spelen. Mijn advies: niet denken ik bestel 3 kledingmaten groter zodat ze drie zomers vooruit kunnen,  maar gewoon hun huidige kledingmaat bestellen.

UV shirt, insmeren niet meer nodig of….

Het ligt er natuurlijk wel aan of je een heel UV pakje hebt of alleen een UV shirt, maar ook met UV zwemkleding voor je kind zul je toch echt nog moeten smeren(neusjes, oortjes, nekjes, armen). Voor Julie en James heb ik UV shirts met korte mouw, dus ja ik zal ze nog steeds moeten insmeren met zonnebrandcrème, maar juist die bleke schoudertjes, rug en borst krijgen met het UV shirt wel net even wat extra bescherming als ze in de volle zon aan het spelen en zwemmen zijn.

Mijn kinderen worden nu eenmaal niet supersnel bruin en verbranden snel. De shirts hoeven ze van mij niet de hele dag aan, hun lijfjes moeten ook wel een beetje kunnen wennen aan het zonnetje. Maar tijdens die eerste zomerse weken, of op vakantie waar de zon goed brandt, op het heetst van de dag, dan hebben mijn kinderen een paar uurtjes een UV shirt aan. Gelukkig vinden ze dit zelf geen probleem en vinden ze deze nieuwe shirts met stoere en leuke print ook gewoon heel leuk om te dragen.

Fotogalerij

We maakten wat foto’s van een middagje waterpret waar Julie en James uiteraard hun nieuwe UV shirts dragen! Kijk mee. #tekstgaatverderonderdefoto’s

POLL: Gebruiken jullie UV-shirts voor je kinderen

Via onze ‘socials’ vroeg ik zo’n anderhalve week geleden wie er ook UV shirts gebruikt voor de kinderen. De reacties waren een beetje 50/50. Natuurlijk zal het ook schelen als je kindjes hebt die de zon goed kunnen verdragen. Maar er waren ook mama’s die niet in de gaten hadden dat je ook ‘leuke’ varianten hebt van dit soort shirts. Wat dat betreft kun je dus echt goed slagen bij Stoere Kindjes. Ik weet zeker dat je dan echt het idee hebt dat ze gewoon een tof zomers shirt boven hun zwembroek dragen i.p.v. een UV-shirt.

Wat zijn jullie eigen ervaringen met UV-shirts?

Liefs Mathilde

*Stoerekindjes.nl heeft deze UV shirts toegestuurd voor deze review.  Tips en mening zijn op basis van onze eigen ervaringen.

Tags: , ,

Related Posts

by
Hoi! Ik ben Mathilde, mama van Julie (7 jaar) en James (5 jaar). Mijn kinderen en alles wat daarbij komt kijken, geven mij een hoop schrijfinspiratie. Omdat wij mama's elkaar best een beetje mogen steunen in het 'mama zijn' deel ik mijn ervaringen ook met jou!
Previous Post Next Post

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

0 shares

Hi there!

Je dagelijkse dosis #momlife

Je dagelijkse dosis #momlife

Welkom op Coffee and Kids, #jedagelijksedosismomlife! Ik hoop dat je op mijn blog herkenning vindt en inspiratie opdoet. Met mijn handen in het haar tot trotser dan trots, ik deel mijn #realmomlife met je. On the side: tips, to do's, kids fashion, personal stuff and coffeeeeeee. Did I already mention I loveeeee cappuccino ;)?!
Je dagelijkse dosis #momlife
UA-111272730-1