Verhuizen met kinderen + tips!

Kiezen voor ons gezin en verhuizen. De files werden langer en de hectiek groter. In de weekenden was het enorm bijkomen van ruim 2,5 reistijd per dag en dat 4 dagen in de week. Ik weet nog goed het moment dat we tot de conclusie kwamen dat er iets moest veranderen…..

Verhuizen

Mijn nieuwe blog liet langer op zich wachten dan gepland. Ik moest nog even mijn plek vinden in onze nieuwe omgeving, nieuwe huis en alle veranderingen voor de kids. Ja, we zijn afgelopen december verhuistd van onze veilige omgeving in Den Bosch naar het nieuwe, onbekende Barendrecht. Ik weet nog goed het moment dat we tot de conclusie kwamen dat er iets moest veranderen.

Ik weet nog goed het moment dat we tot de conclusie kwamen dat er iets moest veranderen…..

Onze jongste Benthe was net een paar weken oud. We dachten wat verandert er nou als er een 2e bij komt qua verdeling werk en thuis, maar dat bleek toch even anders te voelen. De files werden langer en de hectiek groter. In de weekenden was het enorm bijkomen van ruim 2,5 reistijd per dag en dat 4 dagen in de week. Veel gesprekken later besloten we; we gaan verhuizen.

En of het zo moest zijn, via collega’s van mijn man kregen we de tip voor een super mooi project, een kans om ons eigen huis te laten bouwen. Een grote droom die uit kwam! Met wat zorgen voor Sofie (toen net half jaartje op school) besloten we er voor te gaan. Spannend en zo veel zin in, maar wel met klein beetje pijn in het hart want Den Bosch verlaten doe je niet zomaar.

Moeilijk voor Sofie

Sofie vond het in het begin wel moeilijk, ze wilde niet weg op school en bij haar vriendinnetje die ze ‘al’ 4 jaar kende. We hebben haar verteld dat we het niet leuk vinden om zo lang te moeten rijden naar het werk, omdat we liever meer bij haar waren. Meer samen thuis. Daar was ze het wel mee eens. En na een tip van oma hebben we vooral over de leuke dingen gehad; een nieuw huis, met een grote tuin (we hadden een stadstuin), dichtbij het strand, nieuw bed en alles wat ik maar kon verzinnen. Heel vaak wilde ze het er niet over hebben en af en toe kwamen de tranen. Gelukkig had ik mijn tranen al gehad dus ik heb haar goed kunnen troosten en gezegd dat ik het begrijp, maar dat het niet verandert. Ergens na de zomer ging bij haar de knop om en begon ze het leuk te vinden.

Verhuisdoos maken en afscheid

Toen hebben we ook samen een verhuisdoos versierd. Dit was haar doos en zij mocht er haar knuffels en belangrijke dingetjes in doen. Dat is echt een aanrader, dat werkt heel goed. En tijdens de verhuizing had ik deze doos al op haar nieuwe kamer gezet. Ook hielp ze haar kleine zusje met een doos maken, zo ging het echt leven. Eind december was het zover, we hebben bewust dit moment gekozen. Verhuizen in de kerstvakantie en op de nieuwe school kon ze weer wennen in de kleuterklas. Het afscheid was echt tof en een beetje moeilijk voor mij. Sofie heeft alleen maar genoten van alle aandacht. Weglopen bij school en kinderdagverblijf waar we al 5 jaar kwamen was toch wel een momentje!

Hoe gaat het nu?

En nu wonen we 1,5 maand in Barendrecht en de meiden hebben het echt super gedaan. Sofie voelde zich meteen thuis in ons tijdelijk huis, de bouw van ons nieuwe huis is net begonnen. Op de dag van de verhuizing was mijn zus er en die kwam met het geniale idee om samen met Sofie haar kamer in te richten. Ze is er nog steeds heel trots op en heeft er nog steeds over. Ik heb echt gezien dat je deze momenten speciaal moet maken en ze zo veel mogelijk moet betrekken! Benthe vond het meteen leuk op het kinderdagverblijf en heeft bijna niet hoeven huilen bij het afscheid. Ze heeft het enorm naar haar zin. Dat geldt ook voor Sofie, in de kerstvakantie was ik vrij, zodat ze niet meteen naar de BSO kon en we samen aan de omgeving en het huis konden wennen. Echt heel fijn! De eerste dag waren er een paar traantjes en vanaf dat moment heeft ze het enorm naar haar zin.

Wat zijn kids toch flexibel

Wat zijn de kids toch flexibel, je verbaast je er echt over. In het begin miste ze haar oude klas nog veel, maar ook dat wordt steeds minder, En natuurlijk hebben we wel al kaartjes gestuurd naar haar vriendinnen uit Den Bosch en gemaild met de Juf! Ik ben echt mega trots op haar, ze gaat elke dag met plezier naar school.

En voor ons? Het voelt of we dat we nu echt een gezin zijn. Vinden het niet meer erg als de week begint, hebben meer energie, tijd voor elkaar en de meiden! We genieten van de ochtenden en avonden thuis met elkaar. Het was spannend, maar zo’n goede keus om te kiezen voor meer tijd en meer balans!

Nu is het vooral de omgeving ontdekken, afgelopen zondag waren we op het strand van Hoek van Holland, Wat was dat genieten. Ik ben echt fan van het strand en de zee, dus het kleine beetje heimwee wat ik nog had waaide zo weg.

Maar het mooiste moment: Samen met mijn gezinnetje op het strand en Sofie die tegen me aan kroop en zei:

Toch best leuk he mam, verhuizen?

Wat is jullie ervaring met verhuizen met kids?

Liefs Mieke

Tags: ,

Related Posts

by
Mama van Sofie (5) en Benthe (1). Gek op #genieten, #reizen, #kinderkleding en #interieur. Dat laatste gaat dit jaar helemaal goed komen, want we zijn ons eigen huis aan het bouwen. Balans houden is dan ook altijd een uitdaging!✨
Previous Post Next Post

Comments

    • Helma
    • 17 maart 2018
    Beantwoorden

    Wij zijn verhuisd toen mijn dochter 5 was in groep 2 zat.
    Alles verliep oké. Alleen heeft mijn moederhart wel pijn gedaan voor haar. Weg bij d’r vriendinnen de fijne klas …. en zeker was ze flexibel. En zo gewend met nieuwe vriendinnen…en omdat we redelijk dichtbij wonen …is er nog goed contact met 2/3 vriendinnen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

0 shares

Hi there!

Je dagelijkse dosis #momlife

Je dagelijkse dosis #momlife

Welkom op Coffee and Kids, #jedagelijksedosismomlife! Ik hoop dat je op mijn blog herkenning vindt en inspiratie opdoet. Met mijn handen in het haar tot trotser dan trots, ik deel mijn #realmomlife met je. On the side: tips, to do's, kids fashion, personal stuff and coffeeeeeee. Did I already mention I loveeeee cappuccino ;)?!
Je dagelijkse dosis #momlife
UA-111272730-1