Verhuizen van stad naar dorp, family-proof wonen!

We zaten goed hoor… een leuk appartement in het centrum van Tilburg, parkeren om de hoek (slechts af en toe werd er een ruitje van de auto in getikt), met een Trekpleister en Kruidvat in de straat had ik nooit te kort aan luiers. En wat heb ik een kilometers gemaakt als kersverse trotse mama lopend achter mijn kinderwagen. Het centrum van Tilburg had geen geheimen voor mij, ieder straatje, nieuw winkeltje, cafeetje, we liepen er gewoon even langs, alles zo heerlijk dichtbij. Ik denk dat ze me destijds ook wel herkenden bij de Prenatal, HEMA, en H&M.

Stad of Dorp

Maar dan komt daar toch het moment dat baby Julie begint te kruipen, en vervolgens begint te lopen. Ze begint haar plekje op te eisen in ons stadse appartement en als het lekker weer is wil ik met mijn kleine dreumes naar buiten. Lekker in het gras spelen, buiten een kopje koffie drinken terwijl ze zichzelf vermaakt in haar badje. O nee, wacht even….We hebben geen tuin hier!

O nee, wacht even….We hebben geen tuin hier!

De zoveelste autoruit die wordt ingetikt zijn we ook wel zat en willen we ons kind straks op school hier om de hoek? Nee. Het gesprek om te verhuizen komt op gang en vooral het gesprek; “blijven we in Tilburg of gaan we ons rondom Tilburg oriënteren?” Al snel zijn we er over uit dat we ons buiten Tilburg willen vestigen, maar het liefst ook niet te ver van het centrum van Tilburg willen blijven. Met +/-15 minuten fietsen naar de Piushaven en de Korte Heuvel lijkt Berkel-Enschot ons de beste optie. Inmiddels wonen we nu 4,5 jaar in Berkel-Enschot en het bevalt zo goed!  Let me tell you why :).

5 x Waarom wij zo fijn wonen in Berkel-Enschot

 • Groot genoeg om een eigen winkelcentrum te hebben zodat je nog steeds dat gemak van een snelle boodschap hebt. Kruidvat, HEMA, Albert Heijn, Jumbo, Bruna, Bibliotheek, you name it, we have it.
 • Als ik me niet vergis sta ik binnen 15 minuten geparkeerd in een van de parkeergarages van centrum Tilburg. Shoppen, borrelen en uit eten zijn dus nog steeds binnen handbereik.
 • De auto staat voor de deur of beter nog zelfs, op de oprit.
 • We hebben een ruime tuin! Speelruimte voor de kids en ook nog plek voor een terras.
 • Vergeet ik mijn fiets op slot te zetten bij de Appie, staat hij er een half uur later gewoon nog!!

Ik kan me voorstellen dat als je uit een dorp komt het heel vanzelfsprekend is om in een dorp te gaan of blijven wonen. Voor ons was het echter een hele bewuste keuze om naar Berkel-Enschot te komen en hier te groeien als gezin.

We zijn hier gestart met een dreumes en inmiddels zit die dreumes in groep 3. Daarover gesproken…. Ik zie Julie net met haar buurmeisjes buiten voorbij lopen richting het speeltuintje om de hoek. Haar broertje van 3 ziet dat ook en wil nu natuurlijk ook afspreken……. “OK, ok jongen. We vragen wel even aan de buurvrouw of jij ook kan spelen.” Heerlijk vind ik het al die vriendjes en vriendinnetjes in de buurt. Dit is wat ik voor ogen had toen we de keuze maakten om in een dorp te gaan wonen en niet midden in de stad te blijven. Dat ze zelf op pad kunnen om te kijken of de buurkindjes thuis zijn. En dat ik dan met een gerust gevoel nog even lekker mijn cappuccino op drink.

In het midden  van de bovenstaande foto’s ons destijds fijne dakterras, maar nu genieten we enorm van de ruimte om ons heen. Plek voor gezinsuitbreiding, in de tuin ruimte voor een trampoline, waterpret in de zomer en heerlijk een terras in de zon

Verhuizen

Ben jij ook van stad naar dorp verhuisd? Wat was voor jou de voornaamste reden? En specifiek voor mijn lezers die ook uit Berkel-Enschot komen: wat gaf voor jullie de doorslag om hier te gaan wonen? Ben benieuwd of dat aansluit bij onze redenen of dat het juist hele andere zijn. Leuk als je even een reactie achterlaat.

Liefs Mathilde

Tags: , , , ,

Related Posts

by
Hoi! Ik ben Mathilde, mama van Julie (7 jaar) en James (5 jaar). Mijn kinderen en alles wat daarbij komt kijken, geven mij een hoop schrijfinspiratie. Omdat wij mama's elkaar best een beetje mogen steunen in het 'mama zijn' deel ik mijn ervaringen ook met jou!
Previous Post Next Post

Comments

  • Marie-Claire
  • 30 januari 2017
  Beantwoorden

  Hoi!

  Ik ben 6 jaar geleden ook vanuit het centrum
  van Tilburg verhuisd naar Haaren. Ik vond het best een overgang van stads meisje naar een dorp te gaan. Mijn vriend komt zelf uit Haaren en destijds vonden we die keuze ook eigenlijk wel goed. We hebben een prachtig pand gekocht en helemaal opgeknapt. Nu, 6 jaar later en 2 kids rijker vind dit echt een enorme goede keuze! We hebben een grote tuin en ik vind het dorpse leven prima! Ik werk nog steeds in het centrum van tilburg dus voor mij is het nog goed te doen!

  Leuk om je verhaal zo te lezen! Veel erkenning zeker met de kinderen en de omgeving waar ze in opgroeien!

  Groetjes Marie-Claire

  1. Hoi Marie-Claire,

   Leuk je reactie! En ook grappig dat je er zo veel herkenning in ziet:). Ik hou zelf ook nog steeds wel van het stadse hoor, even een winkeltje in, koffietje halen etc. maar wat ik al in de blog zei…. ik zie mijn kids daar gewoon niet zelf over straat gaan om te kijken of een vriendje thuis is:)

   Gelukkig is het centrum dichtbij en ondertussen genieten we van de ruimte en rust!

   Liefs!

  • Klazien Stolper-Beute
  • 10 februari 2017
  Beantwoorden

  Hoi,

  Wij wonen nu 1,5 jaar in Berkel-Enschot. We zijn vanwege werk verhuisd vanuit Utrecht. Man baan in Tilburg en ik was voor mijzelf begonnen (www.pimenriekje.nl) en ik had daar kantoorruimte voor nodig. We hadden het in Utrecht erg naar ons zin, ik ben ook echt een ‘stadse’ maar we wilden graag meer tijd als gezin met elkaar hebben wat in utrecht niet het geval was, omdat er zoveel reistijd was waardoor manlief vroeg weg was en laat thuis. We hadden geen idee wat leuk wonen zou zijn dus overal gekeken en we kwamen ons huidige huis tegen met een fijne tuin. Dat sprak ons enorm aan, zeker gezien het feit er nog een kleintje bij kwam. Hoefde ik niet met baby en 2 Kids naar t park als ze buiten wilden spelen. Ik moet eerlijk toegeven dat ik wonen in Berkel-Enschot eigenlijk heel leuk en fijn vind! Kids kunnen zelf op de fiets naar school, alles wat je nodig hebt is er en de stad is super dichtbij. Dus ik zit hier wel goed!
  Groetjes Klazien

  1. Beantwoorden

   Hoi Klazien,

   Leuk om te lezen hoe jullie hier terecht gekomen zijn! Gelukkig bevalt het 🙂 🙂 Hopen dat het nieuwe winkelcentrum straks nog wat extra’s krijgt en dan zitten we gebakken hier ;). Thanks voor je reactie.

   Liefs Mathilde

  • Tatja
  • 22 januari 2019
  Beantwoorden

  Super leuk om je blog te lezen! Zeker gezien wij net met twee kleintjes naar Berkel- Enschot zijn verhuids vanuit Breda met het idee om heerlijk dichtbij de stad te wonen en toch ook het dorpse voor de kinderen! Voor ons is deze omgeving dus compleet nieuw, maar merk echt dat je je hier super snel kan thuis voelen met o.a. stad, bos, veel activiteiten voor kleintjes (efteling, klauterwoud, drunense duinen, pannenkoekenhuis Loon op Zand, beekse bergen, zwemplas om de hoek… teveel om op te noemen), leuke winkeltjes binnen handbereik, Ik vroeg me af waar ze die heerlijke kinder cappuccino’s maken? Is er in Tilburg ook een kindercafe zoals ze dat in Breda en Amsterdam kennen? Ik hoor ook veel leuks over de haven in Tilburg…? Haha je ziet voor ons nog genoeg te ontdekken…. ! Groetjes Tatja

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

0 shares

Hi there!

Je dagelijkse dosis #momlife

Je dagelijkse dosis #momlife

Welkom op Coffee and Kids, #jedagelijksedosismomlife! Ik hoop dat je op mijn blog herkenning vindt en inspiratie opdoet. Met mijn handen in het haar tot trotser dan trots, ik deel mijn #realmomlife met je. On the side: tips, to do's, kids fashion, personal stuff and coffeeeeeee. Did I already mention I loveeeee cappuccino ;)?!
Je dagelijkse dosis #momlife
UA-111272730-1