Personal: Wanneer komt de volgende?

Ik hoef maar verliefd naar een kleine baby te kijken of de opmerking valt al….. wanneer komt bij jullie de derde?  Ja mama’s (to be) zodra nummer 1 geboren is, be prepared op de welkbekende vraag: wanneer komt de volgende? Schijnbaar is 1 kind namelijk te weinig, 2 kinderen zo burgerlijk saai, 3 kinderen oneerlijk (altijd 1 ‘alleen’ ) en 4 kinderen…enzovoorts enzovoorts, het houdt nooit op haha.

Ook op basis van het geslacht van je kinderen bepaalt de ‘verjaardagsvisite’ of je nog een kindje zou moeten krijgen of niet. In mijn geval is het duidelijk, ik heb een meisje en een jongen, dus ‘dan ben je klaar’! Maar bij twee zusjes heeft de mama natuurlijk nog altijd een klein broertje op haar wishlist staan :)… toch?

Trots op mijn 2 schatten Trots op mijn 2 schatten

De vragen of opmerkingen kunnen voor sommige mama’s best een issue zijn. Zij willen misschien heel graag een derde, maar het lukt niet? Dan kan het best heel vervelend zijn die opmerkingen te horen. Of mama’s van een enigst kinderen, zij worden gewoon heel moe van altijd moeten verantwoorden dat hun kind zich prima redt zonder broertjes en zusjes. Of hey, als je toevallig wel 5 kinderen wilt en het is je allemaal gegund, dan is dat ook prima!

Julie is net 6, James is 3…..Nu kan het nog goed, hoor ik regelmatig. Kan de oudste mooi helpen, zit er niet een te groot gat tussen de jongste, je hebt nog een slaapkamer over… Echt, iedereen denkt fijn met ons mee hoor. Maar ik kan er heel duidelijk over zijn, het blijft bij twee! En als ik verliefd kijk naar een kleine baby heeft dat geen invloed op onze gezinsplanning. Kleine newborns zijn nu eenmaal te schattig, te cute, te lief, te oooo ik wil een baby, te zacht, te mooi, hij huilt….., pak jij em weer.

Babykroeltjes genoeg! Babykroeltjes genoeg!

10 X TWEE KINDEREN IS ZAT

En mocht er nog getwijfeld worden aan mijn redenen waarom ik ‘klaar’ ben, hierbij mijn 10x 2 kinderen is zat 😉

  1. Ik heb een meisje en jongen en ben super blij met deze combinatie, mijn koningskoppel!
  2. Ik heb 2 goede zwangerschappen gehad en hoe meer baby’s er om mij heen geboren worden en koppels zwanger raken hoe meer ik besef dat het allemaal niet zo vanzelfsprekend is.
  3. Het zijn 2 gezonde kinderen: het is misschien wat ver gezocht, maar hoe meer kinderen ik zal krijgen hoe groter de kans dat met een van hen niet goed gaat tijdens de zwangerschap/bevalling of niet gezond is.  Twee gezonde kinderen, count your blessings
  4. Mijn rug is slecht, na mijn 2e bevalling is mijn eerdere hernia weer geactiveerd en heb ik ruim 9 maanden moeten herstellen daarvan. Een 3e zwangerschap waarin mijn bekken en spieren en banden nog zwakker zullen zijn….? Zou ik weer een hernia krijgen en zo ja, kom ik er dan wel weer vanaf? Ik ben nu gezond en wil nu kunnen rennen, spelen, tillen etc. Ik durf het risico niet nemen
  5. Ooit een auto ingepakt voor vakantie met 2 kinderen? Laat staan drie…..
  6. We kunnen inmiddels de deur weer uit zonder luiers, flesjes, wandelwagens. Helaas heeft dit er nog niet voor gezorgd dat we dan nu wel overal op tijd zijn. #momlife
  7. Ik red het nu al niet om een volwaardige hulpmoeder te zijn op school. Een peuter aan je been terwijl je leesmoeder bent werkt nu eenmaal niet zo handig.
  8. Nummer 1 heeft 3 fotoboeken vol van haar eerste jaren, nummer 2 alleen zijn eerste jaar, ik vrees voor de verslaglegging van number 3….
  9. Ik kijk uit naar onze zomervakantie over 2-3 jaar als ze beiden kunnen zwemmen, fietsen, kanoën etc.
  10. Ik vind het heel fijn om ook met regelmaat me- and we- time te hebben, met een new born moet je toch je prioriteiten weer even bijstellen.

Dus nu weten jullie het, geen derde kind. En alle babykroeltjes haal ik gewoon bij mijn nichtje en baby’s van vriendinnen. Ach, en stiekem maken we ons er denk ik allemaal wel eens schuldig aan. Zo riep ik laats ook nog tegen 1 van mijn vriendinnen terwijl ze verliefd aan het praten was over haar kleine nichtje: “ Weet je het zeker….?” En dan lachen we hard….Ja, heeeeeel zeker!

Vind jij het vervelend als mensen opmerkingen maken over jouw gezinsplanning? Of maakt het je eigenlijk niet zo veel uit?

Liefs Mathilde

Ps: Ik behoor tot het bloggersteam van Mama to the MAX, een van de grootste online mamacommunity’s in Nederland. Maandelijks schrijf ik hiervoor een blog. Deze blog is eerder verschenen op www.mamatothemax.nl. 

Tags: , , , , , ,

Related Posts

by
Hoi! Ik ben Mathilde, mama van Julie (7 jaar) en James (5 jaar). Mijn kinderen en alles wat daarbij komt kijken, geven mij een hoop schrijfinspiratie. Omdat wij mama's elkaar best een beetje mogen steunen in het 'mama zijn' deel ik mijn ervaringen ook met jou!
Previous Post Next Post

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

0 shares

Hi there!

Je dagelijkse dosis #momlife

Je dagelijkse dosis #momlife

Welkom op Coffee and Kids, #jedagelijksedosismomlife! Ik hoop dat je op mijn blog herkenning vindt en inspiratie opdoet. Met mijn handen in het haar tot trotser dan trots, ik deel mijn #realmomlife met je. On the side: tips, to do's, kids fashion, personal stuff and coffeeeeeee. Did I already mention I loveeeee cappuccino ;)?!
Je dagelijkse dosis #momlife
UA-111272730-1