Welke sport kies je voor je kind?

Whiehoe het einde van de zwemles is in zicht!! Na anderhalf jaar 2 x per week in de zwembadkantine gezeten te hebben wordt het tijd om de zaterdagochtend anders in te gaan vullen. Maar ja, welke sport kies je voor je kind? Of beter gezegd, wat wil Julie voor sport gaan doen? Tijd om eens te kijken wat het sport- en verenigingsleven in Berkel-Enschot ons te bieden heeft!

Zwemles verplicht

We hadden afgesproken A en B ‘moet’ je halen en C mag je zelf weten. Waar Julie eerder zei: “Ik doe alleen A en B”, is ze nu zo ver dat ze ook graag C wil halen. Als mama ben ik niet alleen maar trots op haar enthousiasme, maar vind ik het stiekem ook wel een veilig gevoel dat ze C ook wil halen. Lekker nog een paar weken door oefenen met die gekke zware regenjas aan en ruim 10 meter onder water zwemmen. En dan nog vraag ik me af of ik haar tijdens de eerste keer in een golfslagbad of aan zee ‘alleen’ durf te laten.

Maar goed zoals gezegd, het einde is in zicht en dan komt toch het moment dat we steeds vaker denken, wat gaan we na de zwemles doen?

Welke sport kies je voor je kind?

Voordat we aan de zwemlessen begonnen was Julie iedere zaterdag te vinden bij de Zuivelfabriek in Udenhout. Wat genoot ze van de lessen peuter/kleuterdans. Naar school, 2 x in de week zwemmen én dansen vonden we te druk voor onze kleine kleuter dus toen we zijn gestart met zwemles (5jr) zijn we gestopt met dansen.  Julie wil dolgraag weer op dansen en dan het liefst ballet! In Berkel-Enschot kan dat volgens mij bij Dansschool van Opstal dus misschien moesten we daar ook maar eens een proeflesje doen. Scheelt weer een ritje met de auto als we gewoon in Berkel-Enschot balletlessen kunnen volgen.

Maar ja, ze wil ook op paardrijden….. Dat is iets wat we weleens tussen de bedrijven door doen. Deze mama heeft vroeger een serieuze paardensportopleiding gedaan en paardrijden was alles voor me. Ik geniet enorm als ik Julie op een pony zie en zelf vindt ze het ook super leuk!! Rondom Berkel-Enschot zijn in ieder geval genoeg maneges. Paardrijden is ook een optie dus!

Als het aan Julie ligt hoeven we niet meer verder te kijken….ballet en paardrijden, dat zou ze op dit moment het liefst doen.

Teamsport?

Ik twijfel echter nog wel eenbeetje…. ‘moet’ ze niet op een teamsport zoals hockey? Is dat niet beter? Samen een wedstrijd winnen, of verliezen…. Als team leren samenwerken? Ballet en Paardrijden zijn solo sporten.  Ik denk dat het in eerste instantie moet gaan om haar plezier en niet zo zeer dat er een wedstrijd gewonnen wordt.  De halve klas zit geloof ik wel op hockey….maar goed.  Mocht ze later toch nog willen aansluiten bij bijvoorbeeld hockey dan kan dat altijd nog, toch?

Veel (sport)verenigingen in Berkel-Enschot

Er is trouwens nog zoveel meer dan hockey, ballet en paardrijden……. Ik heb eens opgezocht wat je in Berkel-Enschot en directe omgeving allemaal kan doen. Pff het wordt nog moeilijk kiezen straks want misschien vindt ze tennis, handbal of turnen ook wel heel leuk om te doen. Oh, en dan is ze ook nog dol op zingen en muziek, lang leve de muziekschool! Over 2 jaar moeten we trouwens voor James ook aan de slag. Op zich makkelijk want die is met zijn 3 jaar nu al gek van voetballen en dat zit bij ons om de hoek! Of zou hij straks toch meer een Judo of scoutingjongentje zijn?

Eerlijk gezegd had ik niet verwacht dat er zoveel opties zouden zijn in ons dorp! Misschienmoesten we de komende periode eerst maar eens wat proeflesjes doen alvorens we echt beslissen het een of ander te gaan doen. Er is zo veel keuze en er is zo veel leuk! De keuzes die nu de voorkeur hebben bij ons is zijn alleen maar de sporten die we ‘kennen’.  Proeflesjes aanmelden dus maar ;)!

Hoe hebben jullie dit aangepakt of was het bij jullie al overduidelijk welke ‘sport’ het zou worden na de verplichte zwemles?

Liefs Mathilde

Tags: , , , ,

Related Posts

by
Hoi! Ik ben Mathilde, mama van Julie (7 jaar) en James (5 jaar). Mijn kinderen en alles wat daarbij komt kijken, geven mij een hoop schrijfinspiratie. Omdat wij mama's elkaar best een beetje mogen steunen in het 'mama zijn' deel ik mijn ervaringen ook met jou!
Previous Post Next Post

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

0 shares

Hi there!

Je dagelijkse dosis #momlife

Je dagelijkse dosis #momlife

Welkom op Coffee and Kids, #jedagelijksedosismomlife! Ik hoop dat je op mijn blog herkenning vindt en inspiratie opdoet. Met mijn handen in het haar tot trotser dan trots, ik deel mijn #realmomlife met je. On the side: tips, to do's, kids fashion, personal stuff and coffeeeeeee. Did I already mention I loveeeee cappuccino ;)?!
Je dagelijkse dosis #momlife
UA-111272730-1