werken of thuisblijven?

Mama moet werken

Kwart over 7, Julie wordt huilend wakker….vreemd. Toch maar gauw even kijken. Als ik op haar kamer kom heeft ze 1 hand in haar nek en klaagt over nekpijn. Inmidels niet alleen  meer klagen, maar ook schreeuwen van de pijn. Het is eerste wat door mijn hoofd schiet is ‘shit, ik moet naar mijn werk. Mijn dochter is super zielig en ik denk als eerste aan mijn werk… #momfail. Daaropvolgend voel ik me daar meteen weer schuldig over. Ondertussen gaan de pijnsignalen door en ik probeer me te focussen op wat nu het handigst is….Als ze zo blijft kan ze niet naar school en ik moet eigenlijk naar mijn werk, waar een mega deadline op me wacht. Die deadline was eigenlijk vorige week donderdag al, maar maandagochtend was echt de uiterste optie. Je zult net zien dat Kevin voor werk in China zit, mijn schoonouders op vakantie zijn en ik dus geen backup heb. What to do, what to do.

Mijn dochter is super zielig en denk als eerste aan mijn werk…..#momfail

Ok Mathilde, herpak jezelf en denk na:

-Eerst iedereen kleren aan, want zonder kleren gaan we helemaal niet ver komen.

-Dan huisartsenpost bellen, aangezien wachten op de hulplijn van de huisarts me  nog te lang duurt (vanaf 08:00) en ik gewoon niet weet wat ik met haar pijnsignalen moet

-Dan James naar het kinderdagverblijf brengen(KDV).

-Daarna zien we wel even verder.

De huisartsenpost kan niet meer dan zeggen dat ik het warm moet houden en zolang ze geen koorts heeft toch echt even moet aankijken. “Maar dit meisje gilt echt van de pijn?!” Daar moesten we het dan verder maar mee doen. Ondertussen zijn we onderweg naar het kdv en moet ik zacht rijden omdat Julie anders te veel pijn heeft. Daar aangekomen geef ik James af en verontschuldig me voor het niet kunnen trakteren vandaag, nog zo’n momfail-momentje (hij is zondag 3 geworden en zou nog trakteren). Gelukkig kan James op het kdv aanschuiven voor ontbijt, weer een zorg minder.

Mama moet thuis blijven

Ik rijd met Julie door naar de huisarts en daar blijkt ze toch wel ergens last van te hebben:  Acute Torticollus. Ooit van gehoord? Nee? Ik ook niet….In Jip en Janneke-taal gaat het hier om acute spierverkramping. Waarschijnlijk heeft ze verkeerd gelegen en dan bij het wakker worden een beweging gemaakt waardoord de boel op slot schiet. Toen de assistente Julie haar temperatuur aan het opnemen was en we even op de huisarts moesten wachten, dacht ik nog misschien kan ze vandaag bij mijn vriending op de bank ‘ziek zijn’, kan ik toch werken. 2 pijnkreten later en de bevestiging van de huisarts dat het echt heel erg pijnlijk is, moet ik toch omschakelen. Deze mama moet thuis blijven. Thuis bij mijn lieve meisje die haar mama nodig heeft om voor haar te zorgen.

Een warme sjaal en kruik voor haar nekje en een verwenontbijtje op bed. Een warme sjaal en kruik voor haar nekje en een verwenontbijtje op bed.

Op de weg terug van de huisarts naar huis zijn we even langs mijn werk gereden en heb ik me persoonlijk verontschuldigd voor mijn afwezigheid van vandaag. Mijn manager kwam vandaag terug van vakantie en ik had graag een relaxte medewerker laten zien die alles onder controle had in plaats van een ietswat onrustige mama met ziek kind achter in de auto en een overdracht die voornamelijk uit een niet behaalde deadline bestond.  Dit was weer een grote les voor mij als werkende mama: Deadlines schuif je altijd 1 of 2 dagen naar voren, voor het geval 1 van je kids ziek is en je dus ‘thuis moet blijven’.

Werkende mama of thuisblijfmama?

Als mijn kinderen ziek zijn, dat zijn de momenten dat ik echt wel eens denk: was ik maar een thuisblijfmama dan had ik nu dit ‘probleem’ niet. Dan kan ik er gewoon zijn voor mijn kinderen zonder ze bij oma’s/tantes/vriendinnen ziek op de bank te droppen en 4 x per dag te bellen of het wel gaat? Overigens werk ik ‘maar’ 3 dagen per week, zoals waarschijnlijk 80% van de parttime werkende mama’s dus in het geval van zieke kinderen is er altijd wel iets te regelen. Toch is het altijd weer een hoop geregel op het moment dat het kdv belt, of dat je er ‘s ochtends achter komt dat je kind niet naar school kan. Gelukkig heb ik een flexibele uren en manager maar toch de thuisblijfmama is hier denk ik wel in het voordeel.

En dan zijn er nog de dagen, weken, maanden dat mijn kinderen niet ziek zijn (whiehoe!!). Die besteed ik heel graag op kantoor. Ik houd van werken en het geeft me voldoening om mezelf te blijven ontwikkelen, te leren, en ook gewoon in een andere omgeving te zijn ondere andere mensen.  Een peuter van 3 jaar en een kind van 5,5 jaar zijn soms ook vet vermoeiend dus daarin weer respect voor de thuisblijfmama als ik in mijn auto’tje naar kantoor scheur. Aaahhh nu eerst een cappuccino ;).

@theoffice, but first.....Coffee! @theoffice, but first…..Coffee!

Hoe is dat bij jullie, herkennen jullie het geregel bij een ziek kind? Werkende mama of thuisblijfmama? Ben benieuwd hoe het verdeeld is hier onder de Mamatothemax-lezers!

Liefs Mathilde

ps: Julie is na 2 dagen weer opgeknapt! Wil je meer blogs lezen, volg ons dan ook op www.coffeeandkids.nl of Instagram

ps: deze blog is eerder verschenen op www.mamatotthemax.nl

Tags: , , , , , , ,

Related Posts

by
Hoi! Ik ben Mathilde, mama van Julie (7 jaar) en James (5 jaar). Mijn kinderen en alles wat daarbij komt kijken, geven mij een hoop schrijfinspiratie. Omdat wij mama's elkaar best een beetje mogen steunen in het 'mama zijn' deel ik mijn ervaringen ook met jou!
Previous Post Next Post

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

0 shares

Hi there!

Je dagelijkse dosis #momlife

Je dagelijkse dosis #momlife

Welkom op Coffee and Kids, #jedagelijksedosismomlife! Ik hoop dat je op mijn blog herkenning vindt en inspiratie opdoet. Met mijn handen in het haar tot trotser dan trots, ik deel mijn #realmomlife met je. On the side: tips, to do's, kids fashion, personal stuff and coffeeeeeee. Did I already mention I loveeeee cappuccino ;)?!
Je dagelijkse dosis #momlife
UA-111272730-1